Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Великобритания трябва да престане да мрънка за имигрантите от Европа
13 Септември 2014
Това заяви европейският комисар по заетостта Ласло Андор
Великобритания трябва да престане да мрънка за това, че имигрантите от Европа са бреме за училищата, болниците и жилищата, а вместо това да започне да строи места за тяхното настаняване, заяви европейският комисар по заетостта Ласло Андор.

Пишейки за уебсайта PoliticsHome, Андор отново изтъква, че масовата имиграция от Източна Европа е добра за британските работници и правителството. Той допълва, че работниците от чужбина дават повече пари за данъци, отколкото получават като социални помощи. Андор признава, че има известни проблеми в държави, където се наблюдава внезапен приток на хора от други страни-членки на ЕС, но отговорът на тези проблеми е като се инвестира в нови жилища и услуги, а не да се отблъскват хора, които работят упорито и плащат своя дял в британския бюджет.

Според него, разпоредбите в ЕС са допринесли за подобряване на условията за труд на британците. Освен това Ласло Андор изтъква, че имигрантите обикновено вземат работа, която британците не желаят да вършат, а не ги изтласкват от работните им места. 

Депутатът от Консервативната партия Филип Холобоун обвини еврокомисаря в „изумително късогледство”. Холобоун посочи, че училищата трябва да поемат ученици, които не говорят английски, графикът на личните лекари е претоварен и натискът върху обществените служби е огромен, а това е допълнително бреме за британските данъкоплатци.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.