Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЕП прие резолюция срещу изграждането на газопровода "Южен поток"
17 Април 2014
Самата резолюция е за руския натиск върху Украйна и мерките, които трябва да предприеме Европейският съюз

Европейският парламент прие резолюция, в която се обявиха срещу изграждането на газопровода "Южен поток", съобщи БНР.

Самата резолюция е за руския натиск върху Украйна и мерките, които трябва да предприеме Европейският съюз. Заради резервите на левицата към текста за "Южен поток", той беше подложен на отделно гласуване и получи одобрението на огромно мнозинство от евродепутатите.

Илияна Йотова от Партията на европейските социалисти впоследствие коментира, че все пак става дума за незаконодателна резолюция на Европарламента, която има само препоръчителен характер, и която, по думите й, вероятно ще бъде използвана предизборно.

Андрей Ковачев от Европейската народна партия, която беше водещата политическа група при оформянето на документа, обърна внимание, че ГЕРБ е за "Южен поток", стига проектът да бъде изцяло съобразен с европейското законодателство.

Иначе в резолюцията Европарламентът призовава за разширяване на индивидуалните санкции към високопоставени руски представители, както и за готовност за незабавно въвеждане на общи икономически санкции. Има и призив за мерки срещу руски компании и техните дъщерни дружества в Евросъюза, особено в сектор "Енергетика".


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.