Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
СЗО: През тази година няма да се постигне стаден имунитет срещу Covid-19
12 Януари 2021
Един от водещите лекари на СЗО предупреди, че ще отнеме време да бъдат произведени достатъчно дози от ваксината, за да бъде спряно разпространението на вируса в световен мащаб
Въпреки ваксините срещу Covid-19 не се очаква тази година да бъде постигнат колективен имунитет в световен мащаб. Това прогнозират експерти от Световната здравна организация. От СЗО подчертават необходимостта от продължаване на мерките за физическа дистанция, миене на ръцете и носене на маска, за да бъде овладяна пандемията.

Един от водещите лекари на СЗО предупреди, че ще отнеме време да бъдат произведени достатъчно дози от ваксината, за да бъде спряно разпространението на вируса в световен мащаб.

Въпреки това от организацията приветстваха по думите им "невероятният напредък" на учените за създаването за по-малко от година не на една, а на няколко безопасни и ефективни ваксини срещу нов вирус, какъвто е Covid-19.

Нужно е обаче време да бъдат произведени не просто милиони, а милиарди дози, затова хората трябва да бъдат търпеливи, казват от СЗО.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.