Факти, Анализи, Коментари
   19 Юни 2018
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Най-умната жена в света е българката Даниела Симидчиева
27 Септември 2007
Майка на три деца, с пет магистърски степени, нашата сънародничка показа IQ над 200 точки при средно 100

Най-умната жена на света е българката Даниела Симидчиева, твърди в. "Daily Telegraph". Психолози са проверили интелектуалните способности на повече от 2500 души, които са положили тестове по информатика, математика и английски и са били проверени техните способности да извършват механични операции. Нашата сънародничка, която е майка на 3 деца и има 5 магистърски степени, е показала IQ над 200 точки при общ среден показател за повечето хора 100.

Сред двата процента население на планетата, които могат да бъдат определени като най-умни, има повече мъже, отколкото жени, сочат резултатите от изследването на учените от Университета в Единбург. Мъжете са събрали не по-малко от минималното количество точки по абсолютно всички тестове и са се справили по-добре от жените със задачите по математика и информатика.

Теорията, която според единбургските учени обяснява резултатите, се състои в това, че еволюцията на мъжете е вървяла по пътя на нарастване на интелекта, за да се увеличи тяхната привлекателност за другия пол.

Даниела Симидчиева, освен с гениалния си коефициент на интелигентност,  стана известна преди време с това, че въпреки петте си дипломи дълго време не можеше да си намери добре платена работа. В момента обаче се радва на хубава служба и е член на управителния съвет на МЕНСА-България.

Проучванията сочат, че хората с подобен висок коефициент на интелигентност по-трудно се приспособяват и реализират, японците включиха нашата сънародничка в проект, в който ще изследват точно този парадокс. Много умен не означава много реализиран и в Полша, например, където 17% от членовете на МЕНСА са безработни.

 На въпроса кога е най-подходящото време човек да стане от интелигентен умен, в интервю в "Стандарт" преди година Даниела Симидчиева отговаря:

 " Това са първите 25 години на живота. Това е и периодът, в който нормално се учи, тогава човек не бива да си губи времето, защото е като попивателна хартия. Ако ще спи и ще се алкохолизира, базата данни ще остане нулева. То е като в компютъра, докато не му вкараш програми, за да работи, нищо не върши. Той е безполезна техника, докато не разполага със софтуера и базата данни. С човека е същото. "

Най-умната света на жена разсъждава и върху зависимостта между интелигентността на един народ и неговата съдба и политици.

" Твърдят, че имало такава връзка, но аз не съм много съгласна. Защото народът като цяло уж сам твори историята си и избира управниците си, но това, че на пазара няма качествени политици, не е вина на самия народ. В ученическите си години съм се впечатлявала от това, че учителят ни по история казваше "Нямаме загубена битка, но нямаме и спечелена война". Тук се открива разликата между народа и политиците. Там, където е нужно да бъдем умни, находчиви, българинът е силен и работи в колектив. Не знам защо в тази икономическа ситуация не действаме по същия начин. Ако се върна към войните, нямаме спечелена война, защото политиците са взимали решение на чия страна да сме. Точно там ни е фаталният избор, че винаги сме на страната на губещите

Икономическите ни проблеми в момента се дължат на две неща - първо, че сме малка държава, и, второ, на слаб морал на политиците. Според мен не може всичко това, което се случи в последните 15 г., да е само в резултат на грешки. Много от нещата, които провалиха икономиката като цяло, са напълно съзнателни действия на определена група хора. Много се говори за тази олигархия. В този случай според мен не става дума за слаб интелект, а за слаб морал. Някои от тези политици дори да не са много интелигентни, то поне са хитреци и станаха милионери на гърба на тези, които са ги избрали. "


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Кисса
08 Mar, 2012 | 20:03

Можем с гордост да и пожелаем днес ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! Защото е една истинска ЖЕНА!
По - долу изказалите се хаховци са ... просто бъдещи "мъже"...


анонимно
23 Jan, 2012 | 17:41

Свалям шапка на тази жена , но немога да разбера как може някой хора да пишат такива коментари... що за реакция е това ... това показва колко сте умни ... сигурно вашето IQ и 10 не стига.. я си трайте , че заради такива като вас българия е сред най-забутаните страни ... изедници долни :@

Ivailo Parvanov
20 Oct, 2011 | 22:44

Do Ha Ha

Abe GEI smotan,sori ti ne si gei ti si dolen pederast ( ili kurva stoto ot nika ti ne moga da razbera kakvo si ????) sto ne hodish da se shibash s ovcete na selo vmesto da se parvish na otvoren !!!!

Петя
10 Oct, 2011 | 17:44

Изключително интересно изказване на тази най-умна жена на света.

gerena
27 Oct, 2009 | 12:43

M daaa nali znaete za6to v ada kazana na bulgarite nikoi ne go pazi..... Sram me e da se nareka bulgarin pri nali4ie na tolkova prostotiq i zavist....

ivo
16 Oct, 2009 | 17:06

tez dvamata golemi beteri sa bre


hoho
01 Oct, 2007 | 18:16

Kakvo e tva izkazvane ot teb..li4i si tvoeto IQ kolko e ... HAHA

haha
28 Sep, 2007 | 11:36

super umna e, nema shto - hodi i lapa pishozi po universitetite i daje raota ne i davat!


  П Р Е Д С Т А В Я М Е  В И
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително