Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Учениците от 5 до 12 клас ще учат дистанционно поне да края на януари
12 Януари 2021
Допълнително ще се рашава дали ще започнат присъствени занятия след тази дата
Разрешава се извършването само на практически присъствени дейности, които не могат да се проведат в електронна среда, на учениците от 5 до 12 клас и на студентите. Останалите им занятия остават онлайн до 31 януари. Това бе решено на работно съвещание при премиера Бойко Борисов с министри от кабинета.

Въз основа на направените анализи и проведени срещи, министърът на здравеопазването предложи на премиера и членовете на Министерския съвет да се разреши присъственото провеждане на определени практически дейности и изпити за учениците от 5 до 12 клас и на студентите във висшите училища, но обучението им в електронна среда да продължи до 31 януари. Ще бъде подготвен списък с точно посочените практически занимания, които по изключение ще се извършват присъствено.

Премиерът посочи, че предстои да се разгледат различни варианти за възстановяването на класните занятия при по-големите ученици от 5 до 12 клас.

„Голям плюс е и че децата ходят на ясли, детски градини и на училище до 5-и клас, за да не губят своите навици", изтъкна Борисов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.