Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха още нелегален италиански боклук
17 Януари 2020
Контейнерите са пристигнали на пристанище „Варна-Запад" на 9 октомври миналата година, оформени като товар, който може да остане складиран в порта до 90 дни
Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна
Контейнери със съмнителен боклук са открити на пристанище „Варна-Запад" и в момента тече проверка на съдържанието им. Товарът е изпратен от Италия, получател е софийската фирма „Блацион", която има разрешение за внос на боклук.

Контейнерите са пристигнали на пристанище „Варна-Запад" на 9 октомври миналата година, оформени като товар, който може да остане складиран в порта до 90 дни.

След изтичане на този срок от митницата на пристанището са уведомили фирмата получател, не са получили отговор и са подали сигнал до Районната прокуратура.

Проверката е започнала вчера след 16.30 часа. Вече е установено, че освен вписаните в разрешителното пластмаси и каучук, в контейнерите има текстил, стъкло и дърво, а отпадъците не са балирани и вакуумирани, както е по закон.

Невена Илиева, наблюдаващ прокурор: Изпращач на контейнерите, по документите, с които разполагаме, е италианската фирма "Дентиче Пантелоне", която е със седалище Авелино, Италия. Товарът е изпратен за България на пристанище Варна с кораб от пристанище Салерно. Също по документи - получател на товара е българската фирма "Блацион" ООД, която е със седалище София.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.