Факти, Анализи, Коментари
   17 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Още 200 милиона лева за болниците
7 Октомври 2019
Това договориха на среща КНСБ и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев
200 милиона лева повече за болнична помощ през бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъдат заложени за догодина. Това договориха на среща КНСБ и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той заяви, че три четвърти от парите ще отидат за повишаване на заплатите:

"След като няма да имаме увеличение на обема дейност, цената би трябвало преобладаващо да отиде за увеличаване на разходите за персонал. Не искам да фиксирам в момента някакви проценти, но минимум 3/4 от тази сума ще отиде за разходи за персонал, а сметките, които сме направили за постигане на целевите нива, показват, че тази част, която ще се задели за разходи за персонал, ще е достатъчна".

Президентът на КНСБ Пламен Димитров изрази задоволство от постигнатото за бюджета на Касата, но предупреди, че заложеното увеличение на заплатите на медицинските сестри в училищното и в детското здравеопазване няма да е достатъчно, за да може заплатите да достигнат нивата, записани в отрасловия колективен трудов договор:

"Там разговорите и битката и с финансовия министър, и с премиера може би продължават, за да можем да гарантираме това увеличение, което ни е нужно, тъй като, да не забравяме, че в тази част на здравеопазването не се получават нито ДМС-та, нито допълнителни плащания. Хората разчитат основно и само на тези заплати, които ни показаха навън като фишове, а те са на места стигнали 900 лева, много малко, за съжаление, места. На много от повечето места са 700, 750, 650 лева даже има".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.