Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Борисов: Възмутен съм от свалянето на протестния билборд на полицаите, не ни пречат
10 Януари 2018
Истински възмутен съм от това, което е направила една частна фирма и са свалили билборда на протеста на полицаите
„Възмутен съм от свалянето на протестния билборд на полицаите, не ни пречат". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание, предава „Фокус".

Ден преди откриването на европредседателството на България правителството провежда заседанието си в реновираната зала 3 в НДК, която ще бъде основна за официалните срещи на представителите на Европейския съюз през следващите 6 месеца.

Една от първите теми, които коментира е новият нестандартен подход за протест на полицаите, които решиха да наемат билбордове в София, с които да привлекат вниманието на пристигащите евроделегати. Един от тях - в центъра на столицата, обаче бе свален.

„Истински възмутен съм от това, което е направила една частна фирма и са свалили билборда на протеста на полицаите".

Премиерът уточни, че утре ще се види с тях.

„Това, което съм разпоредил на Лиляна Павлова, е колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството, да им се предостави, защото не ни пречат", заяви той.

„Ние в момента ще започнем да разглеждаме бюджета на ЕС за следващия период и, когато защитаваме, особено кохезионната политика, искат да знаят колко са заплатите и пенсиите в България. Така, че не само, че не сме в колизия с техния протест, 55 млн. изплатихме повече на МВР, 100 млн. повече за армията, двойно увеличение на учителските заплати, 15 млн. допълнително за БАН, 10 млн. и сграда за СУ", допълни Борисов.

Премиерът поясни, че това са обществени пари.

„Мисля, че с колегите се опитваме да ги слагаме на най-правилните места. Безспорно искаме да увеличим на всички доходите, но увеличихме и пенсиите. Вчера имахме КСНС и исканията на военните са за няколко милиарда - от 3 млрд лв. нагоре, най-вероятно ще излязат 4-5 млрд. накрая", заяви Бойко Борисов. „

Председателството е на България, нито е мое, нито е на правителството. Всички билбордове да се дадат, който каквото лошо има да каже, там може да го сложи и да си каже. Няма да рекламираме България, а всеки, каквото иска да сложи. Предоставете им ги, за да знаем, че максимум добре ще се покажем. В края на краищата ще покажем това, което сме", обясни премиерът.

Според Борисов бързо се е забравило колко милиарди е изплатило правителството за Белене, за американските централи, за КТБ.

„Огромни пари. А тази година, никога толкова пари в бюджетите на министерствата, научните институции, университетите, защото сега ще дойде и УНСС с поне 1,8 млн. лв. искане за новата сграда. Ще им ги предоставим", каза още той.

„Днес прокуратурата заедно с МВР в 15.30 часа ще даде максимално съм ги помолил, детайлите за шесторното убийство, по цялата технология. От МВР се справиха прекрасно и такива приказки, които се говорят, не им отива на експертите в кавички, защото почти всички са служили при мен и около мен, и им знам качествата", допълни премиерът по повод спекулациите, че самоубилият се Росен Ангелов е набеден за убийствата в Нови Искър.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.