Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Повдигнаха обвинение на шефа на онкологията в София
25 Май 2017
Той е обвиняем за причиняване на щети за почти 2 милиона лева
СЗ "Антикорупция" - СГП привлече като обвиняем д-р В. Ангелов - изпълнителен директор на "Специализирана болница за активно лечение по онкология" ЕАД - София за безстопанственост. Разследването е започнало през 2015 г. по сигнал на ДАНС.

Срещу д-р Ангелов са събрани доказателства, че в периода 2013-2015 година е допуснал нарушения в работата с обществени поръчки за доставка на лекарства, от които са последвали щети за болницата в размер на 1 901 561, 86 лева.

Директорът на болницата е допуснал да бъдат заплащани доставки на лекарствени продукти, на цени по-високи от най-ниските договорени в една процедура. Установено е, че са заплащани доставки на лекарствени продукти, отпаднали от позитивния лекарствен списък, както и лекарствени продукти на цена, по-висока от пределната цена, посочена в позитивния лекарствен списък и от реинбурсната, заплащана от НЗОК.

От болницата са били заплащани лекарствени продукти с изтекъл срок на годност, а такива въобще не е трябвало да бъдат приети и заплатени. Заплащани са лекарства с намален остатъчен срок, за които се е дължала неустойка, съгласно уговореното в договорите с доставчика, но неустойка не е била начислена и заплатена.

Д-р Ангелов е с мярка за неотклонение "Подписка".

До настоящия момент са разпитани 80 свидетели. Назначена и изготвена е комплексна съдебна експертиза.

Разследването продължава.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.