Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Премиерът отговаря пред НС за смяната на областните управители
21 Април 2017
Преди по-малко от 24 часа научих за това изслушване и само огромното ми уважение към НС ме накара мен и екипът ми да подготвим отговор
Смяната на областни управители не е нещо ново, правено е при Софиянски и Близнашки. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков по време на изслушването си в парламента. „Преди по-малко от 24 часа научих за това изслушване и само огромното ми уважение към НС ме накара мен и екипът ми да подготвим отговор. Представям кадровите промени, извършени от служебния кабинет, надявам се, че немалко от тях ще бъдат оценени“, каза Огнян Герджиков. В администрацията на Министерски съвет не съм извършил нито едно уволнение или смяна, почерта той. „22 областни управители бяха сменени с решение на правителството. С моя заповед бяха освободени от тях и 27 от зам.-областните управители и бяха назначени нови. Това не е нещо ново. Служебният кабинет на Стефан Софиянски освободи всички, Близнашки освободи 17. 

Това е нещо, което в нашата практика съществува, обясни служебният премиер. Не съм уволнил нито един служител в Министерски съвет, от цялата администрация. Това показва, че моето разбиране не е да бъдат уволнявани хора самоцелно и затова не съм го правил. Не ми е оказван натиск нито за уволнения, нито за назначения, нито от ляво, дясно или център, заяви още Огнян Герджиков. Имал съм разговори с Борисов, но не си водя статистика, съжалявам, но разговорите не са много. Така или иначе такива разговори са полезни и необходими, обясни премиерът след като бе попитан колко пъти се е чувал с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Поканих Борисов заедно с експерти в понеделник в НС да обсъдим проблемите с „Газпром“. Това го правих след изборите. Преди изборите не съм приемал нито едни лидер на политическа партия. След изборите смятам, че това е съвсем нормално с оглед на приемствеността“, обясни Огнян Герджиков. 

Що се отнася до тези SMS-и съм изразявал публично в интервюто и повече за SMS-и не отговарям, каза Герджиков във връзка с прословутия SMS от Борисов. От друга страна обясни, че с председателя на БСП Корнелия Нинова не е провел нито един разговор. Той посочи, че Илко Семерджиев е твърде активен и „не се свенеше да прави сериозни промени” и затова е убеден, че не би си затворил очите, ако е видял сериозни нарушения или е имало данни за такива в неговия ресор. Всички министри, които са направили смени и промени са имали своите мотиви. На мен не ми е възможно в 20 министерства да знам кои са конкретните причини и основания за тези кадрови размествания, посочи Огнян Герджиков в отговор на въпрос за смени от Министерство на отбраната. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.