Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
73-ма депутати се подписаха за ново извънредно заседание на парламента, което да отмени ваканцията
14 Октомври 2016
Днешното заседание се провали, след като в залата се регистрираха по-малко от сто народни представители
73-ма депутати - с 25 повече от необходимото - се подписаха под искане за ново извънредно заседание на Народното събрание идната сряда, на което да бъдат разгледани промени в Изборния кодекс. Дневният ред е съгласуван с групите на ДПС, АБВ, Реформаторския блок, както и независимите, каза председателят на социалистите Корнелия Нинова. Тя изреди точките, които трябва да бъдат обсъдени, ако парламентът събере кворум:
Проект за отмяна на решението за ваканция, разбира се, трите предложения за промени в Изборния кодекс, промяна в Закона за задълженията и договорите - това е намаляването на наказателните лихви, споразумението с Канада и данъчните закони, които минаха през бюджетна комисия.

Днешното заседание се провали, след като в залата се регистрираха по-малко от сто народни представители.

Нинова заяви, че отказът на ГЕРБ да се регистрират на извънредното заседание е признак на страх:

ГЕРБ днес се самоубиха ритуално и то три пъти. Три регистрации, на които те не участваха. Те доказват нашите твърдения – страх, страх от опозицията, страх от дебати.

Цвета Караянчева от ГЕРБ обясни защо не са се регистрирали на извънредното заседание на парламента:

Не се регистрирахме, защото кворумът е отговорност на тези, които са внесли дневния ред с подпис. Те не можаха да дойдат на работа и да се регистрират, представяте си колко им се работи… Тук, на парламентарната трибуна, не търсете парламентарни избори, г-жо Нинова, че от 38 ще останете 25.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ хвърли върху управляващите вината за провала на заседанието:

Кворумът в НС е на управляващото мнозинство. Не знам каква логика виждат колегите в това – опозицията да е в зала с предложение за дневен ред за работа, а мнозинството да го няма.

Карадайъ повтори искането на ДПС за предсрочни парламентарни избори.

Според Гроздан Караджов от Гражданския съвет на Реформаторския блок ГЕРБ не търси стабилност, а граждански вълнения:

ГЕРБ не търси стабилност, търси го само на думи, а търси граждански неподчинения и вълнения пред парламента. Това на стабилно управление на страната ли ви изглежда - да не се явяват в зала?

Найден Зеленогорски определи като неистина твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че реформаторите са се подписали под искането на социалистите за извънредно заседание в сряда:

Противоречи на истината това, което твърдят колегите от БСП, че ние подкрепяме тяхната подписка за свикване на извънредно заседание.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.