Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
БСП и АБВ поискаха оставка на Бойко Борисов
6 Октомври 2016
Партиите искат оставка да подаде цялото правителство, както и за оттегляне на Кристалина Георгиева от Европейската комисия
Българската социалистическа партия настоява за оставка на премиера Бойко Борисов и цялото правителство, както и за оттегляне на Кристалина Георгиева от Европейската комисия. Председателят на партията Корнелия Нинова бе категорична:
С издигането на втора кандидатура Бойко Борисов и българското правителство умишлено дискредитираха Ирина Бокова и отнеха възможността на България да има своя представител на най-високия пост в ООН. Бойко Борисов и българското правителство продадоха националния интерес и обслужиха чужд външен интерес срещу интересите на България. За това нещо се носи политическа отговорност. Искаме оставката на Бойко Борисов и българското правителство, оттегляне на Кристалина Георгиева от Европейската комисия. 

По-рано днес лидерът на АБВ Георги Първанов заяви, че премиерът Бойко Борисов трябва да поеме политическата отговорност и да подаде оставка заради резултатите от гласуването за генерален секретар на ООН:
Това е мъжкият, достойният отговор в една такава ситуация.

Георги Първанов
Според Първанов еврокомисарят Кристалина Георгиева трябва да бъде оттеглена незабавно от Европейската комисия.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че и Кристалина Георгиева, и Ирина Бокова са имали невероятни качества, но при гласуването в Съвета за сигурност от значение е и геополитиката:
Всички донякъде носим вина, че не се консолидирахме и нямаше единност по нашата номинация за генерален секретар на ООН. 

Цветанов изтъкна, че в тази кампания имало едно вътрешно противопоставяне в страната ни и всеки се стремил да изрази негативната си позиция относно номинацията на Ирина Бокова, впоследствие и за Кристалина Георгиева.  


Председателят на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че изборът е плод на задкулисие и кабинетът трябва да има доблестта да отговори на въпроса кой стои в дъното на този процес. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.