Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Съдът върна на поста му кмета на Перущица
4 Октомври 2016
Така бе отменено решението на Окръжния съд Минчев да бъде отстранен като кмет, за да не пречи на разследването срещу него
Ради Минчев остава на поста си кмет на Перущица, реши пловдивският Апелативен съд. Така бе отменено решението на Окръжния съд Минчев да бъде отстранен като кмет, за да не пречи на разследването срещу него.

Според апелативните съдии в случая не е налице третата, най-важна причина за такова решение-достатъчно данни, че със служебното си положение кметът ще попречи на събирането на доказателства по разследването. „Благодаря за решението на съда, моята съвест е чиста“, каза Ради Минчев. 

Той добави, че въпреки иззетата документация заради разследването срещу него, той и екипът му са успели да задвижат и да внесат 3 инфраструктурни проекта на общината по Програмата за развитие на селските райони .“ Преди решението адвокат Стефан Левашки коментира, че упорството на прокуратурата да налага репресивни мерки по случая очевидно цели смачкването на личното достойнство на Ради Минчев. Левашки има предвид наложената на Минчев забрана да напуска страната при положение че има наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 10 000 лева.

Припомням, че срещу кмета на Перущица са повдигнати 3 обвинения: за искане на 40 000 лева подкуп, за присвояване на 12 400 лева общински пари и за съзнателно използване на фалшифицирани документи по обществената поръчка от 130 000 лева за свлачището край Перущица.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.