Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
2 години условна присъда за убиеца на сина на шефа на ДАНС
3 Октомври 2016
Юлиян Георгиев с близо 120 километра в час се удря с мотора си в колата на осъдения
Двегодишна условна присъда получи собственикът на известна верига пицарии Георги Илиев. Той бе признат за виновен по обвинението за смъртта на 21-годишния Юлиян Георгиев, когото преди две години удари с автомобила си. 

Такъв размер наказание поиска и прокуратурата. Юлиян Георгиев е син на настоящия директор на ДАНС Димитър Георгиев. На втори април 2014 година Георги Илиев прави завой на "Симеоновско шосе" в момента, в който Юлиян Георгиев с близо 120 километра в час се удря с мотора си в колата му. Експерти установяват, че Юлиян е бил под въздействието на наркотик, както и че не е имал право все още да кара този мотор. Съдът обаче постанови присъда, защото прецени, че подсъдимият е нарушил текст от Закона за движение по пътищата, според който завиващият трябва да осигури предимство на движещия се направо.

Димитър Георгиев не беше в залата, съпругата му отказа коментар, адвокатът на шефа на ДАНС Христо Христов каза, че тепърва ще се преценява дали да бъде обжалвана присъдата, но даде да се разбере, че изпитателният срок, според него, е трябвало да бъде максималният петгодишен, за да има и превантивен ефект това наказание. 

Явор Нотев, който защитава Георги Илиев, призова за мерки, които да намалят тенденцията в последните месеци мотористите да загиват под автомобили, като добави, че според него в тези действия отговорност трябва да имат и двете страни – и автомобилистите, и мотористите. Тепърва предстои да се изясни каква ще е съдбата на това дело. 15 дни имат страните, за да мислят дали да обжалват и протестират.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.