Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Цецка Цачева е кандидатът на ГЕРБ за президент
2 Октомври 2016
Неин заметсник е Пламен Манушев
Председателят на парламента Цецка Цачева е кандидатът на ГЕРБ за президент, а за неин заместник от формацията издигат вицеадмирал Пламен Манушев, съобщи на форума на партията в НДК премиерът Бойко Борисов:   

От всички неща, които изредих, важни за президентството, тя разбира най-много като юрист, парламентарист, от години познаващ цялото законодателство, което е минавало в България и което следва да мине. Сиреч, тя и сега изпълнява тази функция - да работи с всички партии и съответно да дава своя глас "за" или "против". Така че в това отношение аз не виждам кой е по по-подготвен. 

Борисов посочи, че Изпълнителната комисия на партията е разгледала много кандидатури за държавен глава, а от посочените преди дни четирима души, евентуалното издигане на кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов би довело до избори за градоначалник в двата града и харчене на допълнитени средства. По отношение на вицепремиера Томислав Дончев, министър-председателят посочи, че той е по-важен за правителството.  

За кандидатурата на вицеадмирал Манушев Бойко Борисов отбеляза, че от партията са се спрели на човек, който е подготвен във военната сфера: 

Ако погледнете функциите на президента, в две от тях като върховен главнокомандващ той има редом до себе си премиер и военен министър и началник щаб. В другата му основна функция - външна политика, има премиер и външен министър. Как ще прави сам външна политика, ако външният министър е на обратно мнение? С една дума устройствата така са направени с различните конституции, че институциите да работят синхронно. Другата основна функция на президента е да познава перфектно законодателството.

Като човек, способен да балансира политическото противопоставяне, определи от своя страна Цецка Цачева заместник-председатеят на партията Цветан Цветанов: 

Повярвайте, че това е човекът, който може да балансира, това е човекът, който има собствено мнение,може да го отстоява и това е човекът, който влизайки в пленарна зала, може да успокои всички страсти на политоческо противопоставяне, което има от осем парламентарни групи, които има днес. 

За вицеадмирал Манушев Цветанов каза: Това е човек, който е отговорен и човек, който може да защитава мационалните интереси на Република България е неговите качества и да подпомага дейността на бъдещия президент на България. 

За мен е чест да съм е кандидат-президентска двийка със силната фигура на госпожа Цачева, каза по повод номинацията му за вицепрезидент Пламен Манушев: Чест е за мен тази номинация, тъй като смятам, че тя е признание за работата ми в българския парламент, за работатая ми в държавната администрация и може би и  за 40-годишната ми служба в Българската армия.

Манушев очерта и бъдещите си цели: Като вицперезидент ше помагам на върховния главнокомандващ  да укрепим сектора "Сигурност". Ще работя за модернизацията на Българската армия, за  идигане статута на жените и мъжете в униформа, за запазване ни възраждане на славните традиции в Българската армия, за връщаненто на духа на българския войник и на българската нация. 

"Аз не тръгвам на битка, аз тръгвам на състезание", каза Цецка Цачева:  

Искам да ви кажа, че ще се отнасям с уважение към всички участници в това състезаниение, надявам се сътезание на идеи за България. Аз ще дам всичко от себе си, от другите ще взема най-доброто.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.