Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бареков: Сезирам Юнкер за национализация на пенсионните фондове
17 Декември 2014
7-8 млрд. лева ще бъдат източени чрез пенсионната реформа, предупреди евродепутатът

"Българският народ трябва да знае, че днешните управляващи готвят огромен грабеж чрез направените на тъмно поправки в Закона за пенсионните фондове, които означават скрита национализация и източване на 7-8 млрд. лева“. За това предупреди лидерът на „България без цензура“ и евродепутат Николай Бареков. "Още тази седмица ще сезирам председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, за да се извърши проверка дали готвените промени не представляват национализиране на частен капитал", заяви той.

„Ако е вярна изнесената в медиите информация, че след една година всички партиди на хората, които не потвърдят обратното, автоматично ще отидат от частния пенсионен фонд в държавния, това означава, че милиардите натрупани от хората по лични сметки и партиди ще отидат в общия кюп на НОИ, където те вече няма да бъдат частна собственост", обясни Бареков.

На фона на инвестиционния рейтинг „Боклук”, който България получи съвсем скоро, управляващите с претенции за лява и дясна идеология секвестират последните спестявания на хората – пенсиите. Това е признание, че в държавата няма и лев за инвестиции по бюджетна линия и не се очакват такива от чужбина. Явно еврофондовете също няма да бъдат пуснати, въпреки че хората постоянно биват лъгани със вестникарски заглавия в стил „Работническо дело”, смята лидерът на ББЦ.

Според него правителството ще вземе парите от пенсионната реформа, за да ги използва за различни глупави харчове, но на практика ще ограби хората и бъдещето им. По думите на Бареков грабежът, който подготвят ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ, прилича на грабежа на Симеон Дянков, който национализира 1 млрд. лева от Здравната каса, а след това парите изчезнаха и не отидоха за здравеопазване, а за магистрали и рязане на лентички", припомни лидерът на ББЦ, като предупреди, че пенсионната система ще фалира.

"В това, което предлагат управляващите, не само, че няма никаква реформа, но и ще ограби парите на хората", смята евродепутатът. „Един евентуален грабеж сега чрез пенсионната реформа, ще бъде плащан след това от поколения българи", прогнозира Бареков и се обърна към синдикатите и работодателите с апел да искат прозрачност от министър-председателя и да седнат на тристранен съвет заедно с опозицията.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.