Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ПФ пое коалиционен ангажимент към ГЕРБ
23 Октомври 2014
От 94 точки от нашата програма по 90% имаше съгласие между Патриотичния фронт и ГЕРБ, заяви Валери Симеонов

Изключително продуктивна беше срещата ни с ПФ. При първата среща обсъдихме приоритетите, днес обсъждахме 94 конкретни предложния в програмата на коалиция "Патриотичен фронт" и мисля, че беше много плодотворна дискусия, за да изясним нашите позиции. Това заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ след вторите преговори между ГЕРБ и Патриотичния фронт.

Там, където останахме на различни позиции, имаме уговорка да продължим в работен формат, така че да постигнем най-доброто приемливо решение. Става въпрос не за принципни различия, а за различия по технологията на приоритетите – в здравеопазването, образованието и тези зони, в които трябва да се проведе реформата, добави Бъчварова.

Имаме общо разбиране по ключови и най-важни въпроси, както и по конкретните мерки на бъдещото управление за КТБ, финансовата стабилност, енергийната система и приемаме настояването за ревизия на енергетиката, за да може да се вземат най-правилните решения, подчерта Бъчварова. Тя съобщи, че са обсъдили и подкрепата на ПФ. Стигнахме до разбирането, че тази подкрепа може да се изрази и с подписване на програмата за управление от тяхна страна, но не и на цената на персонално участие в следващото управление. Ще продължим да обсъждаме формата за съвместно управление, добави още Бъчварова.

От 94 точки от нашата програма по 90% имаше съгласие между Патриотичния фронт и ГЕРБ. Това заяви Валери Симеонов, съпредседател на коалиция Патриотичен фронт НФСБ след повече от тричасови консултации. Това е първият етап от нашето поемане на отговорността да подпишем програмата, да следим да се изпълнява и да следим дали няма да има отклонения по нея. Много близко сме до подписване на тази програма, заяви Симеонов.

"Политически лица от ПФ няма да участват в управлението. Никой от политическите лица няма да влезе в състава на правителството", заяви Симеонов. Според него така ПФ показват политическо отговорно поведение.

Като си сложим подписа, значи поемаме отговорност за политическа подкрепа по всички въпроси, по които сме се подписали, уточни Симеонов.

За КТБ ПФ смята, че трябва да се възстанови чрез малко държавни помощи. Този въпрос трябва да се реши в близките месеци, каза Симеонов. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

eisian
23 Oct, 2014 | 19:32

dvete agenturni grupi se subraha


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.