Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Очаква се днес да бъдат обявени резултатите от одита на КТБ и банка "Виктория"
22 Октомври 2014
От оценката ще зависи и съдбата на банковата група

Очаква се днес да бъдат обявени резултатите от одита на Корпоративна търговска банка и дъщерната й търговска банка "Виктория", съобщава БНР. От оценката ще зависи и съдбата на банковата група.

При обявяване на несъстоятелност трябва да се премине към изплащане на гарантираните влогове до 196 000 лева. Другият възможен сценарий е оздравяване на банката. Към момента има предявен интерес от втория по големина акционер, Оманския фонд, който, заедно с австрийците от ЕПИК и две, досега непознати, дружества "Джемкорп" и "Фрешфийлдс", заяви интереса си към оздравяване с писмо до БНБ, финансовия министър и премиера. Условието е да има държавна подкрепа и в оздравяването да не участва основният акционер Цветан Василев.

В края на миналата седмица банка "Российский кредит" обяви, че иска да купи дъщерната "Виктория". И двете заявки обаче не съдържат конкретни предложения, защото инвеститорите чакат резултатите от одита.  Цветан Василев също претендира, че е направил предложение, но БНБ отрича.

Още преди да има яснота около състоянието на КТБ, Европейският банков надзор призова Българската народна банка да осигури достъп на вложителите до парите им.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.