Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мерджанов: Плевнелиев се съобразява изцяло с ГЕРБ
22 Август 2014
Той призна за напрежението около подреждането на листата на БСП в Благоевград

Президентът Росен Плевнелиев се съобразява изцяло с това, което излиза от ГЕРБ и като внушения и като политики, заяви в ефира на TV7 говорителят на НС на БСП Атанас Мерджанов.

По въпроса за служебното правителство и връзките с ГЕРБ Мерджанов бе категоричен, че то е дело на президента Росен Плевнелиев, ГЕРБ и Бойко Борисов. "Плевнелиев беше министър от ГЕРБ. Плевнелиев стана президент с категоричната подкрепа на ГЕРБ", напомни Мерджанов.

Той коментира и напрежението около подреждането на листата на БСП в Благоевград."Сега, когато тече най-важният процес на регламентиране на състава на листите и се готвим за предизборна кампания, защо не се наднича и в другите политически формации. Какво се случва в ГЕРБ, там вървят назначения на листи и депутати. По същия начин върви процесът и в Реформаторския блок, не е по-различно и в АБВ", заяви той. Мерджанов добави, че доколкото му е известно там не е имало вътрешнопартийно състезание в самите структури. Той бе категоричен, че не може да се упреква БСП за това, че се водят интензивни диалози с местните структури за реденето на листите.

Той подчерта и че вчера на разговорите с представители на местата организация е станало ясно, че се е създало грешното впечатление, че мнозинството от хората в организацията в Благоевград не искат Кристиан Вигенин за водач на листата. "Вчера достигнахме до единното схващане, че е право на НС на БСП, след като отчете предложенията на областната структура, да утвърди листата. Най-вероятно това ще е Кристиан Вигенин", каза още той .

Мерджанов призова членовете на БСП, които в последните дни изказват мнения за пренареждане на листите, след като са от една общност на социалисти, единомишленици, да се борят заедно за постигане на максимален резултат. "Това, че ще влязат само водачите на листи не е точно, защото има промени в изборния кодекс и има преференции. В крайна сметка тежестта на всеки един от представителите в листата идва от подкрепата чрез преференция", обясни той.

Според него резултатите от изборите ще бъдат една изненада за тези, които предричат, че БСП ще бъде трета политическа сила и няма да набере нужната преднина. Попитан колко места очаква да има БСП в предстоящото НС, той отговори, че ще постигнат такава численост на парламентарната група, която да даде възможност партията да е назаобиколим фактор – над 60.

На въпрос за отношенията между БСП и ДПС Мерджанов коментира, че двете партии са имали партньорски отношения в рамките на две управления и са постигнали много значими резултати за България. "Последните 2 месеца обаче след европейските избори ние се разминахме по някои важни, кардинални въпроси и това ни отдалечи по отношение на визията за България, в това число и за актуализацията на бюджета", поясни той, но подчерта, че това не означава, че след изборите няма да се търсят възможности, на базата на конкретно споделени, аргументирани и публично известни ангажименти, които всяка една партия би трябвало да приеме.

Помолен да коментира изказвания на представители на АБВ в медиите, той отговори: "Ние с АБВ не водим война, по-скоро е обратното – АБВ води война с БСП и с отделни нейни представители. Те са хората, които правят коментари по нашите листи". Той подчерта, че не тяхното мнение е важното в случая. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Истината
23 Aug, 2014 | 17:40

Нагъл, нахален, безочлив социало-комунист! Турците ги свалиха от власт, направиха сума поразии за една година и още смеят да говорят против другите вместо да се скрият в кучи ... !


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.