Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Съдът освободи последната задържана под стража за КТБ
21 Август 2014
Оказа се, че лисващите 206 милиона всъщност не липсват, а са използвани за финансиране на политически проект

Софийският градски съд освободи единствената задържана под стража заради липсата на 206 милиона лева от Корпоративна търговска банка – заместник главният счетоводител Борислава Тренева. Съдът промени и мярката на главния счетоводител на банката Мария Димова, която досега беше под домашен арест, съобщава БНР.  Двете вече са с мярка "подписка". Съдиите са разколебани в голяма част от основните показания на свидетели. Те цитираха немалко противоречия в думите им.

Това, което категорично стана ясно по въпроса за изчезналите 206 милиона лева от КТБ, е че не става въпрос за липсваща касова наличност, а за дълг на фирмата "Бромак" към банката. Твърдението беше подкрепено и с доклад на квесторите от БНБ, които бяха назначени при поставянето на финансовата институция под особен наздор. От прокуратурата беше оповестено, че с част от тези пари се е финансирал политически проект, който обаче не беше назован. 

Обвинението беше категорично, че ще протестира решението на съда, съобщи БНР.

По казуса с КТБ бяха задържани четирима души – главният касиер Маргарита Петрова, заместник главният счетоводител Борислава Тренева-Кючукова, изпълнителният директор Орлин Русев и главният счетоводител Мария Димова.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.