Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Премиерът Близнашки назначи екипа си от съветници
21 Август 2014
Началник на премиерския кабинет е юристът Георги Георгиев

Служебният премиер Георги Близнашки назначи екипа си от съветници.

Началник на премиерския кабинет е юристът Георги Георгиев, съобщава БНР. Той е бивш член на Комисията по досиетата от квотата на БСП. В правителството на НДСВ е работил като заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

По организацията на изборите, премиерът ще се съветва с известния експерт по конституционно право и бивш съдия, проф. Емилия Друмева. Тя беше председател на Гражданския борд за честни избори към служебния кабинет на Марин Райков.

Съветник по национална сигурност ще бъде експертът по психология Цвятко Георгиев, за когото се съобщава, че е работил за НСО и ДАНС. Деканът на Стопанския факултет на Югозападния университет в Благоевград, проф. Ганчо Ганчев ще бъде съветник на премиера по икономическите въпроси. За юридическите теми Близнашки ще се консултира с Мая Иванова, която е работила в Изпълнителна агенция "Морска администрация".

Преподавателят по право в СУ Христо Христев ще дава съвети за отношенията с ЕС. Завършил е във Франция и освен с експертизата си, известен е и с участието си в гражданския проект на Саша Безуханова "България може", както и с подкрепата си за окурпаторите на СУ.

Съвети за външната политика Близнашки ще получава от Деница Желева - без особен практически опит в реалната външна политика, тя е работила в дясната германска фондация "Конрад Аденауер" като координатор на проекти по медийната програма за Югоизточна Европа.

В списъка на от общо десет съветници се откроява и най успешната българска тенесистка Мануела Малеева, която ще помага по въпросите на младежта и спорта.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.