Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бойко Борисов: Да приемем поне актуализацията
25 Юли 2014
Лидерът на ГЕРБ отново призова и за смяна на управителя на БНБ Иван Искров

"Нека поне да приемем бюджета на вашето правителство – това е огромен компромис от наша страна. Ако и него не искате да гласувате, вие трябва да ми обясните как и защо това правителство е стояло на власт." Този призив направи от парламентарната трибуна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов бе категоричен, че във връзка с уговорките за плавен преход към стабилност той е готов да оттегли исканията за ГЕРБ за актуализация с далеч по-големи параметри, стига да бъде приета поне предложената от самото правителство актуализация.

"Сега сте против актуализация – защо? Защото щяла да обслужи служебното правителство. То ще работи 2 или 3 месеца, никой не знае как ще минат изборите – представете си вариант, при който пак ще ви се наложи вие двете партии да направите коалиция – представете си как ще ви се подиграват, ако тогава внесете актуализация. Ще ви обвиня пряко, че работите срещу стабилността", обеща Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново призова и за смяна на управителя на БНБ Иван Искров. "Искахме да сменим Иван Искров, но колегите ни подсказаха, че е правилно в банковата система да се търси консенсус, за да сме сигурни всички в нейните решения", обясни Борисов решението си да преизбере Иван Искров по време на своето управление. "Сега публично ми го пришивате – "ГЕРБ го избра". След като ГЕРБ го е избрал, ГЕРБ предлага и да го свалим. Предлагам Калин Христов за управител на БНБ, за да си носим своята отговорност. Ако не сте съгласни, кажете, че стоите зад Искров и Гунев и не разрешавате тази смяна", призова Борисов.

"Ако не искате, трябва да кажете защо бламирате собственото си правителство. Ако не искате да сменим управителя, също трябва да кажете защо. Трето, трябва да обещаете, че ако вие сте пак на власт, няма да пипате бюджета", завърши Борисов. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.