Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Започнаха политическите консултации при президента
24 Юли 2014
Президентът ще връчи още днес проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 42-ото Народно събрание на най-голямата политическа сила – ГЕРБ

След гласуваната  в парламента оставка на правителството, ръководено от Пламен Орешарски, президентът Росен Плевнелиев започна консултации с парламентарните групи в 42-рото Народното събрание. В сградата на "Дондуков" 2 пристигнаха председателите на трите основни парламентарни групи – Атанас Мерджанов, Бойко Борисов и Лютви Местан.

Атанас Мерджанов заяви, че намира днешните консултации за доста прибързан ход от страна на президента и идва само от уважение към институцията. Според него не е редно в деня на гласуването на оставката скорострелно да бъдат свикани консултациите. Мерджанов уточни, че БСП ще участват в консултации и допълни, че първо трябва да получат отговор от ръководството на партията.

Президентът ще връчи още днес проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 42-ото Народно събрание на най-голямата политическа сила – ГЕРБ. Това ще стане след разговорите в зала, които са закрити за медиите. Преди връчването на мандата Плевнелиев ще направи официално явление, а след това ще връчи мандата на Борисов. По-рано в парламента лидерът на ГЕРБ каза, че вече е подготвил папката си и ще върне мандата веднага. Лидерът на ДПС Лютви Местан път призова всички политически лидери да не правят опити за друго правителство в рамките на това Народно събрание.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.