Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Жълт и оранжев код за интензивни валежи и гръмотевични бури
22 Юли 2014
Възможни са и градушки

Над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, на места интензивни, с гръмотевични бури и временно усилване на вятъра. Ще има и градушки. В Източна България ще се задържи предимно слънчево и горещо, вятърът там ще е от изток-югоизток - до умерен. През нощта срещу сряда и там ще се развие купесто-дъждовна облачност, на места ще има валежи и гръмотевици. Максималните температури в Западна България ще са между 25° и 30°, а в Източна ще достигнат 32°-34°. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще се задържи слънчево и топло. Вятърът ще се ориентира от югоизток - до умерен. Максималните температури ще са между са 29° – 31°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 24° - 26°.

Над масивите в западната половина от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност с гръмотевични бури и временно усилване на вятъра. Над планините в Източна България ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е умерен от юг-югозапад. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Оранжев код в 6 области в Северозападна България обяви за 22 юли Националният институт по метеорология и хидрология. Оранжевият код за опасно време ще е в сила за областите Враца, Плевен, София област, Пазарджик, Ловеч и Габрово, където ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има интензивни локални валежи, гръмотевични бури и условия за градушки.

Поради същите метеорологични условия Жълт код е обявен за областите Видин, Монтана, София – град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Шумен, Разград, Търговище, Русе и Велико Търново.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.