Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Владимир Писанчев поема ДАНС
30 Май 2013
Сегашният шеф на агенцията хвърли оставка

Председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" Константин Казаков е подал молба за прекратяване на пълномощията му. Мотивът е, че Агенцията е специализиран орган към Министерския съвет и премиерът трябва да може да избере екип, с който да постигне целите на правителството. Казаков замени на поста Цветлин Йовчев през 2011 г. Той бе третият председател на ДАНС от създаването на агенцията на 27 декември 2007 г., пръв председател на ДАНС беше Петко Сертов. Сега Йовчев е министър на вътрешните работи.

Премиерът Пламен Орешарски прие подадената оставка. Освобождаването от поста е по взаимно съгласие, се казва в съобщение на правителствената информационна служба.

С решение, прието на подпис, правителството предлага на президента на Република България да издаде указ за освобождаване на Константин Казаков и да определи Владимир Писанчев за временно изпълняващ длъжността. Писанчев досега беше заместник-председател на Държавната агенция „Национална сигурност". Този пост той зае след освобождаването на Иван Драшков.

Владимир Писанчев е роден през 1963 г. В системата на МВР е от 1992 г., като е преминал през различни длъжности. Бил е директор на дирекция „Сигурност на ДАНС", назначен през 2009 г.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.