Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Един убит, 23 ранени при престрелка в ромската махала на Петрич
3 Юли 2007
Развилнял се ром стреля напосоки, кварталът днес се охранява

Засилено полицейско присъствие има в ромския квартал 182 на Петрич, където снощи един човек бе убит при престрелка, а 23 души, сред които и деца, бяха ранени. 23 годишният Валентин Стойков е бил улучен от заблуден куршум и е починал в болницата, която снощи бе обсадена от над 100 души от квартала.

Снощи към 18.45 часа там е възникнал конфликт между две ромски фамилии, който скоро прераснал в ръкопашен бой. В разгара на скандала криминално проявеният Кемал .Д. /32 г./ стрелял с ловна пушка срещу тълпата. Стрелецът целел опонентите си със сачми.  Сигнал в полицията е подаден петнадесет минути по-късно и веднага на мястото на инцидента били изпратени служители на реда от районното полицейско управление.  Намесата на полицията е предотвратила разрастването на скандала, който се прехвърлил и пред болницата в града. Стрелецът  е задържан за 24 часа, намерено и иззето е и оръжието, което той притежавал незаконно.

Престрелката е била между трима души, като останалите 17 са пострадали при случайната стрелба. Валентин Стойков също е жертва на заблудил се куршум. При инцидента има ранени деца, най-малкото е на 10 години. Маил е ранен в областта на едното око.
 
Няма опасност за живота на пострадалите. Пред лечебното заведение все още има много роми и засилено полицейско присъствие. Пред събралите се журналисти близките на загиналото момче са заявили, че искат кръв за кръв, братът на момчето дори се е заканил, че ще потърси отмъщение, веднага щом се върне в циганската махала.

Жители на ромската махала казаха , Кемал е рецидивист, занимава се с дрога, има две жени и 14 деца. Според тях стрелбата е станала заради жена. По думите им било е безразборна стрелба и затова има толкова много пострадали.

Кметът на Община Петрич Вельо Илиев заяви по повод инцидента: “Отдавна не е имало такива скандали в ромската махала, поне в близките 2-3 години, няма и смъртен случай досега”, каза Илиев. “Най-важното е да не стане видинската история отпреди години”, допълни той.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.