Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Яна Чакалска: "Всяка една култура е уникална!"
Десислава Бакърджиева - 27 Април 2005

     Яна Чакалска е 21-годишна, родена e в гр. София. Завършила е Италиански лицей в Горна Баня. Учи трета година в Нов български университет, специалност “поп пеене”. Музиката е начин на живот за нея.


Яна: “Хората трябва да се ценят заради таланта, който имат, а не заради парите, които вадят!”
     - Кой ти е любимият музикален стил?

     - Според мен, във всеки музикален стил може да се намери хубава песен, която да докосне сърцето ти и да те накара да се чувстваш по някакъв специален начин. Лично аз имам няколко авторски песни. Първата направих заедно със Славчо от Б.Т.Р., тя се казва “Измама”. Песента е по негова музика и аранжимент, текстът го написах аз. Снимахме и видеоклип, които се завъртя по телевизиите. Иначе със Славчо сме направили още доста песни. Имам едно латино парче, което е записано с гост музиканти, също и песни в стил ритъм енд блус парче и денс, които са в период на изчакване.

     - Къде пееш в България? Скоро обиколи и чужбина?

     - В продължение на една година имах участия в клуб “Дали”, заедно с една много готина банда, която се казва “Флейм”. След това се преместихме в “Амор”. Ставаше голям купон, но в момента тази група не свири никъде. Преди няколко дни се върнах от чужбина. С група “Атлас” бяхме в Норвегия. Идеята е да стана официален вокал на “Атлас” и за България, което не ме отказва в никакъв случай от солова кариера, но това е проект, който ще се осъществи от септември нататък.

     - Това първата ти изява ли е извън България?

     - Да беше първата. Хареса ми и мисля да продължа. Приятна е работата – два месеца, съм в България, два месеца в чужбина, точно колкото да ми стане мъчно и за тук и за там. Много е работата, пеем по 6 часа на вечер, но хората наистина го оценяват и се забавляват.

     - Какво те впечатли в Норвегия, какво научи?

     - Там се пее всичко – от евъргрийни до модерни парчета. Научих, че всяка една култура е уникална. Всичко, до което се докоснеш, те изгражда като човек. Иначе норвежците са малко по-студени от българите, отпускат се повече, когато са леко на градус. За сметка на това, англичаните са хора, които не танцуват, но изпадат в бурни аплодисменти.


“Съвременната жена трябва да е много борбена!”
     - Къде ще съсредоточиш сили, за да пробиеш – тук или навън?

     - За съжаление, в България в момента шоубизнеса, ако може така да се нарече, е доста зависим от парите, които имаш. А не трябва да е така. Хората трябва да се ценят заради таланта, който имат, а не заради парите, които вадят. В чужбина е още по трудно, особено ако си от една малка държава, каквато е България, защото те имат достатъчно таланти и гледат да помогнат на техните си хора най-напред. Засега смятам да пробвам и на двата фронта. Запознах се с доста интересни хора и в Англия, и в Норвегия. Дейвид Джиниъс е шеф на компания “Ентъртейнмънт Но Уей”, продуцент и мениджър. В Англия се запознах и с г-н Стив Дотс, който също има музикална компания. Надявам се да работим заедно в бъдеще.

     - Какво ти предстои с група “Атлас”?

     - С “Атлас” сме си взели две седмици почивка след завръщането и започваме в началото на май репетиции, вече ще правим и български репертоар. Ще обмисляме с какво ново можем да зарадваме англичаните, норвежците и шведите, за които свирим!

     - Изпя песен на Б.Т.Р. на промоцията на техния “The Best Of…”. С какво ще запомниш тази вечер?

     - Б.Т.Р. са една група, която аз много обичам и съм много благодарна на всички в нея. Със Славчо се запознах случайно, в нито един момент не съм предполагала, че той ще ми помогне толкова много. Промоцията не мога да не я запомня, защото имах възможност да пея на сцената, на която излязоха след това Васил Найденов, Мариана Попова, Звезди от “Ахат”. А и в албума, който те направиха, включващ най-доброто на групата от 1997 г. досега, аз имам поне три любими песни, които свързвам с определена част от моя живот.

     - Смяташ ли, че само красивите хора успяват в шоубизнеса?

     - Там нещата са много комплексни. Трябва да имаш талант, но трябва да имаш и визия. В България някои от звездите залагат много повече на визията си, отколкото на гласа си. Госпъл изпълнителките не може да се каже, че имат перфектни тела или добра визия, но за сметка на това компенсират с невероятните си гласове.


“Трябва да имаш талант, но трябва да имаш и визия!”
     - Какво представлява за теб съвременната жена?

     - Ние, жените, сме много доминиращи в момента и вършим много повече работа от мъжете, нека не ми се обиждат! :) От нас се очаква да въртим дом, да гледаме деца и едновременно с това да гледаме да просперираме в професията, която сме си избрали. Съвременната жена трябва да е много борбена, защото еманципацията продължава да е фактор.

     - Кое е последното нещо, което е покачило страхотно адреналина ти?

     - Един бънджи скок, който направих миналата година. От Витиня, скочих от 120 метра. Няма такова друго изживяване. Летиш, не знаеш къде отиваш и след това се чувстваш неуязвим.

     - Пишеш и текстове за песни?

     - Да, аз много обичам да пиша. Най-добре пиша, когато съм разочарована от нещо. Бях написала една песен, казва се “Сама”, за вокала на формация “Инстинкт”. След това написах песента “Измама”. Най-лесно е да ти напише текста някой, друг да ти напише музика и ти да излезеш и да изпееш това, което ти е дадено. Но тогава просто не можеш да достигнеш до хората, да им покажеш кой си.

     - Ако не беше певица, с какво щеше да се занимаваш?

     - Много неща са ми интересни. Журналистиката страхотно ме привлича. Смятам паралелно с пеенето да запиша втора специалност, която е “управление и мениджмънт на сценичните изкуства”. Всеки род изкуство много ме привлича, но по-добре човек да е добър в едно нещо, отколкото по-малко добър в много неща.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

kris
10 Oct, 2005 | 00:55

abe pojelavam ti uspeh v jivota , simpatqga mi se vijda6

Владо и Ели
07 May, 2005 | 13:59

Само можем да добавим че е страхотна и песните са много хубави.Яана желаем ти да стигнеш до варха и винаги да си останеш така готина.Целуваме те всички от Плевен

Radoslava
01 May, 2005 | 14:12

Mila jelaqti mnogo uspehi v karierata koqto si izbrala:)Aza Qna moq komentar e,4e e mnogo golqm talant po rogdenie,ho osven tova e i mnogo golqm 4ovek i ima mnogo golqmo sarce:)Qn4e,uspeh :)

tedi
30 Apr, 2005 | 21:56

Mnogo uspeji Iani4ka..............

Kaili
29 Apr, 2005 | 17:37

kakvato kosata, takava i jenata......ognena i diva.....svobodna i krasiva.....neobuzdana i silna.........neobiknovena i stilna...........Iani4ka, ti pasva6 navsiakade, za6toto znae6 kak da jivee6, kak da tvori6, kak da presazdava6, kak da taguva6, kak da se radva6 na malkite ne6ta...........Uspehi i samo uspehi ot men!!!

Metzo
28 Apr, 2005 | 16:09

Super e madamata, men me kefi ot sartze i du6a :)

Муки
28 Apr, 2005 | 12:29

Тая е баси смешницата

Metodi
28 Apr, 2005 | 10:14

Яна е невероятна и много скоро цяла България и не само България ще разбере коя е и ще чуе за нея!!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.