Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нина Николина: “За да се роди нещо хубаво, хората трябва да се харесват!”
Десислава Бакърджиева - 19 Февруари 2004

     През 1996 г. излиза първият самостоятелен албум на певицата, носещ името й - “Нина Николина”. От 1997 г. до 2000 г. тя работи в телевизионното предаване "Хъшове". През 1999 г. участва в турне, наречено "Гласове срещу наркотиците". Всеки от концертите в 16-те български града е посетен от 40 000 до 60 000 души.

     През 1999 г. излиза и вторият й самостоятелен албум - "Слънчоглед". Той включва 15 традиционни народни песни от различни краища на България.

     В края на ноември 2001 г. Нина Николина завършва третия си албум, който се казва "С отворени очи". От него е и песента “Нека вали”, което се превръща и в един от най-големите й хитове до момента. През пролетта на 2003 г. започва работа по новия си проект.



8 години Нина Николина се занимава с фолклор, след което поема в нова посока!
     - Нина, разкажи повече за създаването на новата ти песен “Ти”.

     - За да се роди нещо хубаво, особено в изкуството, трябва хората да се харесват. В този смисъл, всички мои приятели казваха, че трябва да се запозная с Мага, тъй като много ще си допаднем. Срещнахме се и оттам тръгна всичко около песента “Ти”. Заедно с Мага измислихме парчето, текстът е на Гергана Торийска. Сашо Молов е режисьор на клипа на “Ти”. В него участват три мои приятелки. Аз пожелах в клипа да участват жени. Едно от момичетата е танцьорка, която вече е доста популярна.

     Беше много забавно по време на снимките. Цяла нощ пътувахме до морето. На сутринта с режисьора отидохме да огледаме места и терени за снимки, докато всички останали спяха. На следващата сутрин рано-рано, още по изгрев, заснехме клипа на песента “Ти”.

     - А какво ще кажеш на почитателите, които все още не са имали възможността да чуят новия ти албум?

     - Албум включва три нови парчета. Едното от тях е “Ти”, с няколко ремикса и различни варианти на самото парче. Другите две песни са правени в студио “Ретро” от музикантите, които направиха за мен парчето “Нека вали”. В тях има много интересни мотиви, смесици от различни култури, има китайска филхармония, има и бирманец, който пее. Много интересни неща могат да се чуят в албума.

     - Номинирана си от “БГ радио” за изпълнителка на 2004 г. Кога ще е церемонията?

     - На 28 февруари ще се състои официалната церемония по връчването на наградите на “БГ Радио” в зала 1 на НДК. Ана Мария Тонкова ме покани там, за да изпея песента “Ти”. Аз имам още две номинации за песента, които не са толкова мои, защото едната е за песен, другата е за текст, т.е. едната е на Мага, другата на Гергана.


В “Ти” има това, което аз харесвам и това, което други биха харесали!”
     - Къде бяха последните ти изяви?

     - Аз всъщност скоро се върнах от чужбина. Последно имах участия около Нова година на площад Батенберг и в София Ленд.

     - Какво ти предстои?

     - Най-лошото в България е, че никога не се знае какви изяви ти предстоят в бъдеще. Със сигурност това, което знам е, че ще участвам в наградите на телевизия ММ по повод годишните номинации на телевизията. А другите неща изникват от днес за утре.

     - Какво прави в чужбина, на почивка ли беше?

     - Да, на почивка бях с много добри приятели, изкарах чудесно, бяхме в Южна Африка.

     - Защо си избрала да почиваш точно там?

     - Това всъщност се превърна в традиция, защото всеки януари месец след всичките концерти, след цялата лудница в България, отиваме в Южна Африка малко да погостуваме.

     - От колко годишна се занимаваш с пеене?

     - Професионалните ми изяви започнаха през 1978 г., когато само на 3 годинки станах солистка на училищния хор. През 1980-та започнах да ходя на уроци по пиано и солфеж. В периода 1985-1994 г. учих в Музикалното училище “Любомир Пипков” в град Плевен, при това с две специалности - фолклорно пеене и контрабас. През 1989 г. участвах в концерт с Врачанския симфоничен оркестър, където изпълнявах сюита с фолклорни мотиви. От 1994 до 1998 г. осъществих много записи в Българското национално радио и Българската национална телевизия.

     - Какво обичаш да правиш в свободното си време?

     - Ами много обичам да се мотая и дори когато имам някакви задачи за през деня. Скоро се позамислих, че май от ученичка съм така. Много ме изкушават приятелите. Като ми се обадят мога да си разместя цялата програма и непременно да се видя с тях въпреки многото работа. Обичам и да се разхождам.

     - Любимата ти музика?

     - Предпочитам по-спокойна музика. Напоследък слушам много джаз. Харесвам много компилациите на Budha Bar, Тото, Инкогнито. Не си падам по модерните течения.


“Снимките на клипа на “Ти” бяха едно изключително удоволствие!”
     - Защо промени стила си?

     - От 8 години съм на сцената и през цялото време съм се занимавала предимно с фолклор, опитвала съм се да го модернизирам, за да достигне до повече млади хора. Мисля, че парчето “Ти” е вариант, в който е направен компромис. В него има това, което аз харесвам и това, което други биха харесали. Парчето е комерсиално и заради професионализма на Мага, за което съм му много благодарна. Две поредни седмици съм в Българския Топ 100 на първо място. Много се гордея с това, не ми се бе случвало досега.

     - Кое най-много ти е пречило в кариерата ти?

     - Смешно е, но най-много ми е пречило възпитанието. Мисля, че съм много добре възпитана и винаги на всяка ситуация гледам да реагирам деликатно. Старая се да не обиждам никого, а всъщност околните хора не са толкова възпитани.

     - Твоят девиз или любимата ти мисъл?

     - “Животът е хубав!” По принцип съм много позитивен човек и винаги гледам да мисля прекрасни неща за живота и хората.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.