Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Енерго Про, ЕВН и банките защо не ги купим?
25 Февруари 2018
Ако тръгнем да изкупуваме така, защо не изкупим и „Нефтохим Бургас", защо не изкупим и банките обратно, да върнем всичко на държавата, защо само ЧЕЗ, коментира премиерът
Сделката за ЧЕЗ се извършва в Чехия, каза премиерът Бойко Борисов в Сандански, където участва в среща на младежката организация на ГЕРБ. „Колегите от БСП, да приемем, че добронамерено казват държавата да извади 380 млн. евро да я купи. Първо защо ги продавахме? Защо по време на техните правителства от 2005 г. не си ги откупиха обратно и защо само ЧЕЗ да купим, а „Енерго Про" и ЕВН защо не ги купим", попита министър-председателят.

„Ако тръгнем да изкупуваме така, защо не изкупим и „Нефтохим Бургас", защо не изкупим и банките обратно, да върнем всичко на държавата, защо само ЧЕЗ", допълни Борисов.

Той подчерта, че това е сделка между частни субекти, и то извън България.

„Не може да ни обвиняват за всичко. И ако на Теменужка й казах: Дай си оставката, защото при липсата на здрав разум, отстрани какво изглежда - приятели на енергийния министър купили ЧЕЗ. Това чува публиката, но това няма нищо общо, не е истина. Частни компании са се разбрали, държавните регулатори ще ги наблюдават, но аз не мога да оставя и нейната, и нашата репутация да има някакъв подтекст в нея", подчерта Борисов.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.