Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В пустинята Атакама откриха древни съоръжения
30 Май 2013
Самото място, където са открили структурите е много голямо - около 18 км дължина и 9,7 км широчина

В една от най-безплодните пустини на Земята - пустинята Атакама, Чили - са открили древни съоръжения. Първа за откритието съобщи 79-годишната Холи Алберг, забелязала необичайни структури с помощта на Google Earth, съобщава Popular Archaeology. С помощта на тази услуга не за първи път е направено подобно откритие. Така с помощта на Google Earth бяха открити дребвни гробници в Египет и Саудитска Арабия.

За странните структури в пустинята Атакама, може би никой освен Холи Алберг нямаше да знае, ако тя не беше съобщила за тях на археолога Лойд Пи, който научавайки за откритието решава да оборудва малка експедиция. Тя се състояла от няколко души, включително и специалист по безпилотни апарати. Благодарение на тях изследователите успели да видят това, което не може да се види от земята.

Самото място, където са открили структурите е много голямо - около 18 км дължина и 9,7 км широчина. Изображенията, заснети с безпилотен самолет са запечатани подобни на път структури, стени, предполагаемите останки от къщи, канали за напояване и основа на голямо кръгло съоръжение. При близко оглеждане на структурите, изследователите са открили редица артефакти, включително фрагменти от посуда и метате - каменни мелници. Освен това, са открити кости принадлежали на дете.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.