Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Четири необичайни предметa изненадаха археолозите
18 Април 2013
Първоначално не им обърнали внимание, защото те приличат на съвременни предмети

По време на разкопки извършени преди две години в района Хипос източно от Галилейско море в Израел, са били открити четири медни необичайни предмета, чиято цел остава неизвестна до сега, съобщава Popular Archaeology.

"Находките са направени в некропола на Хипос в различно време. Тези предмети са открити край плячкосани гробове чрез метален детектор", казва археологът Майкъл Айзенберг от Института по археология "Зинман"към университета в Хайфа. Първоначално не им обърнали внимание, защото те приличат на съвременни предмети.

Артефактите са във формата на чинии с диаметър от около 20 сантиметра. По краищата на едната страна има нанесени орнаменти, а в центъра на всяка от чиния има отвор.

Тъй като елементите са открити извън гробовете е трудно да се определи точната им възраст. Самият некропол е бил използван дълго време - през елинистическия и византийския период.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Пътър Петров
21 Apr, 2013 | 20:00

ТОВА СА ПАНИЧКИ ЗА СВЕЩИ.
ПАНИЧКИТЕ СА НАБУЧВАТ НА СТЪРЧАЩ ПИРОН ОТ ГРЕДА, ПОСТАВЯТ СЕ ТАКА ЧЕ ВЪРХУ ОСТРИЕТО СЕ ЗАБУЧВА СВЕЩА ЗА ДА НЕ ПАДНЕ. ДЯДО МИ ПОЛЗВАШЕ ТАКИВА ПАНИЧКИ И ГИ СЛАГАШЕ КЪДЕ СИ ПОИСКА В ОБОРА ЗА ДА ДОИ КРАВИТЕ.

ъъъъ
18 Apr, 2013 | 09:19

Няма ли да спрете да пишете за тези еврейски изрУди? Намерили няколко пробити чинии и оревали света, че видите ли по техните земи имало било нещо от едно време. БАхти нещастниците.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.