Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Седемте плитки на Самсон
Цветан Бакърджиев - 17 Юни 2004

Самсон притежавал необикновена сила, която вдъхвала страх у враговете му. Не можейки да го победят, филистимците подкупили любимата му Далила да узнае тайната на неговата сила.


Самсон загинал, но заедно с него били затрупани толкова филистимци, колкото и приживе не бил убил.
     Според легендата Самсон бил трагична фигура, чиято съдба била известна още преди да бъде роден. Той притежавал невероятна сила, с която никой друг човек не бил надарен. Любимата на Самсон се казвала Далила и тя станала причина за гибелта му!

     Съдбата на Самсон била да освободи Израел от филистимците, но заради това той щял да плати с живота си. Самсон не се боял от смъртта, защото знаел, че тя е ключ за постигането на една по-висша цел.

     Самсон притежавал необикновена сила, която вдъхвала страх у враговете му. Не можейки да го победят, филистимците подкупили любимата му Далила да узнае тайната на неговата сила. Когато разбрала, че дългите коси, сплетени в седем плитки му давали мощ, Далила го приспала на коленете си и повикала човек, който остригал Самсон.


Загубил силата си, Самсон попаднал в ръцете на филистимците.
     Загубил силата си, Самсон попаднал в ръцете на филистимците. Самсон бил впрегнат в хомот като послушен вол, работейки усърдно във Филистимска мелница. Очите му били извадени за присмех на врага. Дори собственият му народ се обърнал срещу него.

     По време на голям празник хората поискали да видят Самсон, за да се позабавляват с него. Филистимците го отвели в храма, където се събрал народът. Но докато бил затворник, косата на Самсон вече била пораснала.

     Чувствайки се отново силен, Самсон помолил Бог да си спомни за него. След това съборил колоните, поддържащи храма на филистимците. Самият той загинал, но заедно с него били затрупани толкова филистимци, колкото и приживе не бил убил.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

гошо
01 Nov, 2004 | 12:37

тази история ме трогна >_


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.