Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Български археолози са открили преди дни гробница на Рамзес II
10 Март 2012
За това сензационно откритие съобщи министърът на образованието и един от най-добрите египтолози в България Сергей Игнатов

Български археолози са открили преди дни гробница в Луксор. В нея е бил положен велик жрец от времето на Рамзес II. За това сензационно откритие съобщи министърът на образованието и един от най-добрите египтолози в България Сергей Игнатов, съобщава КРОСС.

По думите му, за първи път се случва наши учени да работят в Египет. Археологическият екип се ръководи от доц. Теодор Еков и Емил Бузов.

Сергей Игнатов поясни, че разрешението за разкопки в Египет е от две години и уточни, че всички документи дори са издадени на негово име.

„Не можем да се сравняваме с английските египтолози, но в областта на разчитането и интерпретирането на древните текстове - мисля, че сме добри", каза още Игнатов.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Донка Василева
24 Jul, 2012 | 19:13

Не ги познавам английските археолози, но нашите са просто прекрасни! Имаме златни археолози. Ако бяха в други държави, щяха на ръце да ги носят, Толкова много открития и само "На ползу роду"! И тези, които са в Египет са достойни и ще защитят българската археология и държава. ПОКЛОН!

Тони
15 Mar, 2012 | 10:55

Моля ви бъдете точни- не са открили гробница а египетското правителство е дало на български археолози правото да изследват вече открита гробница.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.