Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Англия откриха необичайна римска сграда
26 Януари 2012
Строителство не е типично за това време, защото има Y-образна форма, а сградите по това време са в строги правилни форми
В английското графство Норфолк са открити останки от необичайна конструкция, построена по време на Римската империя. Строителство не е типично за това време, защото има Y-образна форма. Обикновено, сградата по това време са в строги правилни форми. Учените не изключват, че структурата може да е била използвана като храм.

строежът е от преди около 1800 години, сградата е разположен на в Източна Англия до южната част на древния град Venta Icenorum. Тя има две крила, събиращи се в квадратна стая, която от своя страна води до централната зала.

Очевидно това е част от комплекс, който включва вила, разположена на север, и две други структури, които са на североизток и северозапад от нея. Освен това, на изток, археолозите намерили останките на още една сграда с апсида.

В основата на крилата и правоъгълната стая са направени от тънък слой глина и варовик. Според изследователите, това показва, че съоръжението в тази част е имало леки стени от трупи и кал и сламен покрив. Най-вероятно конструкцията не е била предназначена за продължително използване. Централната зала, от своя страна, е направена добре. Тя има основа от хоросан, примесен с глина, малки камъни и тухли. Тази секция най-вероятно е носила доста тежък керемиден покрив.

С течение на времето, след като сграда се е сринала, на нейно място е построена друга. Археолози са открили останки от тежки колони и фрагменти от рисувани мазилка, съобщава LiveScience.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.