Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Черно море е било арена на библейския потоп
7 Юли 2011
Събрани са нови геологически доказателства и археологически факти, които са на път да покажат, че това не само хипотези и митове, обяви проф. Петко Димитров

Черно море е било арена на библейския потоп. Оттогава са изминали почти 8 хилядолетия. Събрани са нови геологически доказателства и археологически факти, които са на път да покажат, че това не само хипотези и митове, а истина, съобщава АСН. Това обяви проф. Петко Димитров, ръководител на приключилата експедиция с научноизследователския кораб "Академик" по нашия шелф. Това е втори етап на проекта, който се проведе на юг от нос Емине до турската граница.

Преди 8000 г. старите брегове на Черно море са били на сушата и на 60 км източно от Варна, където са живели прадедите ни и откъдето е тръгнала най-древната цивилизация в света. Оттогава датира мегаприливът на океанските води през Босфора в най-голямото сладководно езеро. Нахлуването е със силата на 200 Ниагарски водопада, припомни своята теза проф. Уилям Райън от Колумбийския университет, който е за втори път в България и участва в експедицията. За първи път досега учените успели да пробият пясъка, запечатан от тинята, нахлула с мощния поток от световния океан. Те са намерили по време на сондажите част от дърво и корени от растителност. Това е единственият материал, който ще даде възможност за първи път да се направи радиовъглероден анализ, за да се докаже възрастта на дървото. Това потвърждава работната хипотеза на проф. Петко Димитров, че някогашното сладководно езеро е било много под морското равнище, измерено спрямо световния океан. Така че плажът на древните хора тук някога е бил на 85 м дълбочина под сегашните брегове, каза не на шега колумбийският професор. По време на експедицията учените са взели проби от 27 сондажа за изследване на състава на черноморските утайки, за да се определи тяхната възраст и състав.

С много уникален уред - магнитен интерферометър, изобретен от варненец, Христо Смоленов по време на експедицията улавя геомагнитни аномалии, свързани с възможността да са съществували светилища на древната черноморска цивилизация. Налице са супердоказателства, че нашите прадеди първи са открили числата Пи и Фи като пропорции, с които са правили най-древните на света златни бижута и други изделия. Следите от Черноморската Атлантида трябва да се търсят не само по море, а и на сушата, дълбоко убеден е ученият.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Троллер
05 Aug, 2011 | 20:13

С други думи евреите плагиатстват. Историята е съвсем друга. За съжаление те са останали незасегнати, живи и са дрънкали своите лъжи. Истинските творци на реалните събития не са били слуги в Египет.

Щапаров Младши
23 Jul, 2011 | 22:11

Изказаната теза е абсолютната истина за потопа,автентичен спомен за който несъмнено са пазили и древните Българи,докато били езичници! Прадедите на самите праевреи също са дошли от нашите земи,понеже
те били Хиксоси /Кичоси,Кичести,т.е.- Хора с чембаси/,наричани още Гетоси /Гетичи,Гети/!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.