Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Америка откриха първото изображение на мамут
24 Юни 2011
Изображението е малко - с дължина 7,5 см и височина 4,4 cм

Хората, населявали Флорида преди повече от 13 хиляди години са умеели да рисуват, и то доста добре. Това се доказва от парче от кост с издълбан образ на мамут или мастодонт. Изображението е малко - с дължина 7,5 см и височина 4,4 cм. Ако в Европа обекти с изображения на животни с бивни са намирани достатъчно, то в Западното полукълбо това е първата находка от подобен род.

Фрагментът от кост е открит в района на Веро Бийч, Флорида, на место наречено Олд Веро Сайт. Тук, по време на разкопки през 1913-1916 година са били открити много човешки останки и изчезнали животни от Ледниковата епоха.

Според учените, да се датира находката по стандартните методи е доста трудно, тъй като костта се е минерализирала. Обаче, съдейки по факта, че мамутите и мастодонтите в Америка са изчезнали преди около 13 000 години може да се предположи, че възрастта на обекта е по-голяма от този период, съобщава Art Daily.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.