Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Неизвестна цивилизация откриха в Кавказ
13 Октомври 2010
Открити са около 200 населени места, които се простират на разстояние от 100 километра

Изследователи са открили следи от неизвестна досега цивилизация от бронзовата епоха, която е съществувала в планините на Северен Кавказ. Откритието е направено благодарение на фотографии, снимани преди 40 години, съобщава АФП.

"Ние открихме цивилизация, съществувала през XVI-XIV век. Пр. н. е. Представители на тази култура са живели в планините на юг от съвремения Кисловодск", казва Андрей Белинский, ръководител на руско-германската експедиция, която е изучавала региона през последните 5 години.

Специалистите са открили каменни основи, някои от които достигат до височина от един метър. Открити са около 200 населени места. Всички сгради са сходни по стил. Те са с овален двор в центъра и са свързани с пътища. Селищата се простират на разстояние от 100 километра. Те се намират между река Кубан на запад и съвременния град Налчик на изток. Следователите са открили бижута и бронзови предмети, които доказват, че е имало връзка между тази цивилизация с цивилизация, открита в края на XIX век. в подножието на планината Казбек.

"Откриването на следи от древната цивилизация се дължи на стари черно-бели фотографии, направени по време на Съветския съюз",  казва Дмитрий Коробов член на експедицията.

Използвайки снимките и GPS, археолози са успели да намерят древните селища, разположени на височина от 1400 до 2400 метра надморска височина.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.