Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Oткриха древен подземен град в Египет
21 Юни 2010
Градът е бил открит с помощта на радиолокационен метод. Предполага се, че е принадлежал на племето на хиксосите

Археологически разкопки, провеждани северно от делтата на Нил са открили древна столица на чужди завоеватели, управлявали Египет повече от 1664 до 1569 г. пр. Хр. Възрастта на града е повече от 3,6 хиляди години, пише днес The Daily Telegraph.

Градът е бил открит с помощта на радиолокационен метод. Предполага се, че е принадлежал на племето на хиксосите - бегълци от Азия, предполага се, че имат семитски произход. Хиксосите са група азиатски племена от Предна Азия, които нахлуват в Древен Египет 1720 г. пр. Хр., използвайки колесницата и сложния лък като нови бойни оръжия. Времето на тяхното управление е известно като Втори преходен период на Древен Египет. Хиксосите управляват Египет повече от век, докато накрая не били победени от фараон Яхмос I.

Групата археолози, ръководена от Ирене Мюлер от Австрия. Тя пояснява, че първоначалната цел на експедицията е била да се определи големината на подземния град. Затова при търсенето е бил използван радар. Получените от него изображения показали наличието на улици, къщи, храмове, намиращи се под пасищата и стопанствата на днешния съвременен град Тел ел Даба.


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.