Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Признаха Ardipithecus ramidus за най-старите предци на човека
2 Октомври 2009
Арди е живял преди около 4,4 милиона години, докато възрастта на австралопитека Люси е 3,2 милиона години

Палеонтолозите признаха, че австралопитека Люси не е най-древния човек. Неговото място заема ардипитека Арди – представител на вида Ardipithecus ramidus, съобщава National Geographic.

Първите представители на рода Ardipithecus са били открити в Етиопия. Скелет, описан в серия изследвания, е открит през 1994 г. Заради изключително лошото състояние на костите на учените били нужни 15 години, за да ги извадят от земята и да ги анализират. В крайна сметка изследователите заключили, че Арди е живял преди около 4,4 милиона години, докато възрастта на Люси е 3,2 милиона години.

Арди е избирал различни начини за придвижване в зависимост от обстановката. По земята Ardipithecus ramidus се е придвижвал на задните си крайници, а по дърветата на четирите. Откриването на Арди доказва, че в еволюцията на човека е имало дълъг преходен процес, който не е бил известен на учените до момента.

Ardipithecus ramidus


последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
03 Oct, 2009 | 00:15

Не точно по улиците се сращат, а в правителствата, медиите и на културния фронт - но това вече е антисемитизъм и затова всеки се прави че не ги вижда, в краен случай по улиците, а би могло да бъдат в специални резервати, където да водят децата на шау.

Missioner
02 Oct, 2009 | 16:23

И по какво се е различавал този анди"питек" от австрало"питека"? за мен нямат много разлики двата екземпляра.. то всъщност още се срещат тези по улиците на столицата.. аз даже ги виждам често ;)


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.