Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Взривът в Тунгуската тайга (част пета)
Цветан Бакърджиев - 8 Декември 2003

Натрупаните данни предизвикват появата на изключително интересни хипотези. Може би взривът в Тунгуската тайга не е бил предизвикан нито от метеорит, нито от комета, а от нещо друго.


Голям интерес предизвикват новите по-подробни и по-точни анализи на характера на експлозията в Тунгуска.
     Голям интерес предизвикват новите по-подробни и по-точни анализи на характера на експлозията в Тунгуска. Още през 1929 г. ученият Кринов установява, че пораженията в района се разпределят неравномерно. По-късните проучвания доказват, че районът, обхванат от унищоженията, има форма на изкривена елипса.

     Линиите, които ограничават района на взрива в изцяло унищожената гора, обрисуват някаква странна фигура. Взривът не се е разгърнал равномерно във всички посоки.



Още през 1929 г. ученият Кринов установява, че пораженията в района се разпределят неравномерно.
     Руският учен Золотов потвърждава, че поразеният район има такава необичайна форма, защото избухналият материал е бил разположен в някакъв контейнер. Структурата на контейнера е станала причина неговото разкъсване да предизвика елипсовидно разсейване на заряда.

     Натрупаните данни, изследвания и експедиции предизвикват появата на изключително интересни хипотези. Може би взривът в Тунгуската тайга не е бил предизвикан нито от метеорит, нито от комета, а от нещо друго.

     Според някои - от НЛО!



Районът, обхванат от унищоженията, има форма на изкривена елипса.
     Географията на унищоженията показва, че скоростта на експлодиралия обект е много по-малка, отколкото скоростта на което и да било космическо тяло. Тунгуският обект е могъл да има скорост не по-голяма от 700 м. / сек., а кометите се движат със скорост 15-20 км. / сек. Друг извънредно важен въпрос е и по каква траектория се е движел обектът.

     Въз основа на показанията на свидетели и сеизмични записи първите експедиции достигат до извода, че тялото е летяло от югозапад на североизток. По-късно учените приемат, че обектът е летял от югоизток на северозапад. А Золотов е абсолютно убеден, че детонацията е дошла от югозапад. И така, югозапад или югоизток!

     Това е най-голямата сензация - и едното, и другото е вярно!



Тялото, експлодирало над Сибир, е било изкуствен обект.
     Като сравняват показанията на свидетелите, събрани още от Кулин, учените достигат до извода, че докато се е намирал над Сибир, тайнственият обект в един момент е изменил посоката на полета си от изток на запад. Професор Феликс Зигел пише: “Преди експлозията тунгуският обект е описал дъга с дължина около 600 км. или с други думи е извършил някаква маневра”.

     Тогава?!


     Подобна маневра не би могъл да извърши никой естествен обект. И така, трябва ли да се учудваме, че учените, достигнали до подобни заключения смятат, че извода е един. Тялото, експлодирало над Сибир, е било изкуствен обект. Космически кораб.

     Е, може би изненадите предстоят!!



последни в История:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

joro
06 Oct, 2004 | 10:46

А дали наистина е било космически кораб:)


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.