Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Феновете на Левски: Бойко Борисов да позволи на "7777.bg" да продължи да финансира клуба
5 Май 2020
Или държавата да кредитира клуба, за да го спаси от фалит
Привържениците от организираните фенклубове на Левски поискаха от премиера Бойко Борисов или да бъде позволено на досегашния спонсор "7777.bg" да продължи да финансира клуба, или държавата да кредитира клуба, за да го спаси от фалит, предаде БНР.

"Нашето предложение, г-н Премиер, е да бъде предоставена възможност официалния рекламодател на Дружеството „7777.bg“ да подкрепи отново клуба в този труден момент, като преведе необходимите финансови средства. Стимул, който ще осигури възможност клубът да реализира приходи по време на трансферния прозорец. Ако това е неизпълнимо, то единствената алтернатива би била държавата директно да кредитира футболния клуб чрез обезпечен с бъдещи вземания от продажби заем за неотложни финансови нужди – подход, който привържениците на Левски поначало не одобряват и не желаят, но той би се явил като последна инстанция за финансиране", се казва в писмото от "НКП на Левски", „Ултрас Левски“, „Тръст Синя България“ и „Сдружение Сини сърца“, адресирано до Борисов.

Феновете на Левски допълват, че привържениците на клуба са издържали отбора чрез различни дарителски акции в последните месеци, но това няма как да продължи повече и ако до две седмици не бъде намерено решение за финансирането на клуба, то футболистите вече ще могат да разтрогват договори, да напуснат отбора и да заведат дела срещу футболния клуб. 

"Такъв катаклизъм вече нито публиката, нито администрацията ще могат да спрат. Необходимо е спешно да се осъществи финансова намеса", заявяват четирите фенклуба.

Междувременно, феновете на Левски, които събраха около 1.2 милиона лева за спасяване на клуба, призоваха мажоритарния собственик Георги Попов и финансовия благодетел Васил Божков да прехвърлят акциите на фенско сдружение или на негов представител сред ветераните, ако нямат възможност да го издържат.

Привържениците зададоха четири въпроса на двамата настоящи шефове в клуба, които в момента са извън граница и са издирвани от властите - дали ще продължат да осигуряват досегашните средства (по 2 милиона лева на година), дали ще издържат клуба частично, дали търсят друг собственик и дали са готови да прехвърлят акциите на кандидати.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.