Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Новак Джокович с рекордна осма титла от Аустрелиън оупън
3 Февруари 2020
На финала вторият поставен надделя в драматичен и качествен финал с Доминик Тийм от Австрия с 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 след четири часа игра
Новак Джокович защити успешно титлата си от Откритото първенство на Австралия по тенис и спечели турнира за рекорден осми път. Събринът има вече 17 титли от Големия шлем и общо 78, съобщава БНР. Успехът в Мелбърн ще върне Ноле на върха на световната ранглиста в понеделник.

На финала вторият поставен надделя в драматичен и качествен финал №5 в схемата Доминик Тийм от Австрия с 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 след четири часа игра на "Род Лейвър Арина". Победата му донесе 1500 точки за класацията на АТР и чек за 2,45 милиона щатски долара. А пък Тийм загуби и третия си финал в Шлема, след двата на "Ролан Гарос", но ще се завърне на четвъртото място в света утре.

Джокович завърши с 46 печеливши удари (9 аса) срещу 57 непредизвикани грешки (5 двойни). При Тийм балансът беше 55 (13 аса) – 57 (5 двойни).

"Поздравления за Доминик, ти беше много близо да спечелиш днес. Благодаря на моя екип и моето семейство. Коби Брайънт, един от моите ментори, почина миналата неделя. Нека бъдем близко до хората, които ни обичат. Това е любимият ми турнир и любимият ми корт и съм щастлив отново да държа трофея", заяви при награждававането Новак.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.