Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Алберт Попов със страхотно постижение в слалома по ски-алпийски дисциплини
26 Януари 2019
21-годишният Попов се представи страхотно в първия манш, когато със 71-ви стартов номер даде пето време и остави зад себе си имена като Марсел Хиршер и Хенрик Кристоферсен
Българският скиор Алберт Попов постигна най-доброто класиране в Световната купа по ски-алпийски дисциплини в кариерата си, след като завърши на девето място в слалома на легендарната писта в австрийския курорт Кицбюел. 21-годишният Попов се представи страхотно в първия манш, когато със 71-ви стартов номер даде пето време и остави зад себе си имена като Марсел Хиршер и Хенрик Кристоферсен. 
Българинът не се подаде на напрежението във втория манш, когато отново се представи отлично и даде девето време, с което завърши на девето място в крайното класиране. По този начин Попов за трети път от началото на сезона намери място сред точките в Световната купа, след като през ноември завърши на 20-то място в Леви, Финландия, а в края на декември постигна 16-то място в италианския курорт Мадона ди Кампилио. и в двата случая в слалом.

В Кицбюел втора поредна победа в Световната купа постигна французинът Клеман Ноел, който бе много солиден и бърз и в двата манша, за да даде общо време от 1 минута 45.53 секунди, с което остави доминатора в дисциплината Марсел Хиршер на 29 стотни зад себе си. На почетната стълбичка се качи още един французин - Алексис Пинторо. Хиршер продължава да води в класирането при слалом с 576 точки, пред Ноел с 401 и Хенрик Кристоферсен с 369 точки. Алберт Попов вече има 55 точки в дисциплината и се изкачва до 28-мо място в класирането. В генералното класиране за Големия кристален глобус Хиршер има преднина от 445 точки пред Кристоферсен и 496 пред Пинторо. Попов заема 79-та позиция. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.