Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Левски аут от евротурнирите за два сезона
21 Декември 2018
Също така клубът е глобен от УЕФА със сумата от 100 хил. евро
Левски може да бъде изваден от евротурнирите за следващите два сезона, написа УЕФА на официалната си страница. "Сините" няма да могат да участват в турнирите под егидата на централата за сезоните 2019/20 и 2020/21, ако до 28 февруари 2019 клубът не успее да докаже, че е изплатил своите "просрочени задължения" към датата 30 септември 2018. Освен това Левски е глобен със сумата от 100 хил. евро. 

"ПФК Левски София е изключен от участие в европейските клубни турнири под егидата на УЕФА, независимо дали се класира или не, за следващите два сезона (2019/20 и 2020/21), освен ако клубът не докаже до 28.02.19 г., че е изплатил просрочените си задължения до датата 30 септември 2018. Също така клубът е глобен със сумата от 100 хил. евро", гласи пълното съобщение на УЕФА.

Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов съобщи чрез официалния сайт на "сините", че до изключване на клуба от евротурнирите на база административни критерии няма да се стигне. Той потвърди думите си от тази седмица, че ръководството има план как да разреши финансовите проблеми. "В късния следобед днес в медиите бе разпространена новина, свързана с наказание от УЕФА относно участието ни в европейските клубни турнири.

За да не даваме повод за спекулации, искам веднага да изясня този въпрос. Като част от лицензирането на клуба за участие в европейските турнири ние сме подлагани всяко тримесечие на преглед, свързан с отговаряне на критериите за лицензиране. Като част от този процес сме получили предписания за неща, които клубът трябва да свърши в определени срокове. Както заявихме по-рано тази седмица във вторник, ние сме наясно с условията, на които клубът трябва да отговоря и имаме план как да решим поставените задачи в срок до 31 януари 2019 година. Точно, както направихме с уреждането на взаимоотношенията по делото с Дъстли Мюлдер в сряда тази седмица. Изключване на клуба от участие в евротурнирите на база на административни критерии няма да има", написа Иванов. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.