Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ботев (Враца) размаза Левски в София
25 Ноември 2018
Врачани победиха с два гола на Валери Божинов
Отборът на Левски постигна изненадваща първа домакинска загуба от началото на сезона в Първа професионална лига, след като отстъпи с 1:3 на стадион "Георги Аспарухов" от Ботев (Враца). Двубоят на "Герена" започна по отличен начин за възпитаниците на Славиша Стоянович, които откриха резултата в 20-та минута чрез Давиде Маряни от дузпа. Четвърт час по-късно обаче врачани от своя страна също от бялата точка възстановиха статуквото на терена чрез бившия футболист на Левски Валери Божинов. "Сините" направиха няколко пропуска пред вратата на Красимир Костов, като първата част завърши при равен резултат. 

През второто полувреме домакините нямаха късмет след удар с глава на Маряни, който срещна гредата. Левски продължаваше да пропуска с лекота и накрая бе наказан. Първо грешка на Милош Цветкович при изнасянето бе оползотворена с три бързи паса. Юлиан Ненов центрира отлично към връхлитащия Божинов, който с чудесно пласиране и удар с глава не остави шансове на Божидар Митрев. Столичани се впуснаха в търсене на изравнителен гол, но се оголиха прекалено много в защита. Нова грешка, този път на централния защитник Давид Яблонски, позволи на влезлия на мястото на Божинов друг бивш футболист на Левски Валери Домовчийски да премине покрай чеха и с плътен удар с левия крак оформи крайния резултат в срещата – 1:3. 

По този начин "сините" допуснаха второ поредно поражение в шампионата, след като преди международната пауза загубиха при гостуването си на Черно море. За Ботев пък това бе трета поредна победа в първенството след домакинските успехи над Черно море и Дунав. В следващия кръг Левски приемат у дома Дунав, а Ботев домакинстват на Септември. /БГНЕС 


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

иван
25 Nov, 2018 | 23:28

Браво Валери!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.