Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Паднахме от Норвегия в Лигата на нациите
17 Октомври 2018
По този начин България и Норвегия вече имат по девет точки в актива си, но скандинавците заемат първото място заради по-добрата си голова разлика
Отборът на България загуби от Норвегия с 0:1 в мач от група С3 на Лига на нациите, игран на стадион „Улвеал“ в Осло. До този момента българският тим имаше три победи от три мача в новата надпревара на УЕФА, но срещу скандинавците допусна поражение и изпусна първото място в групата. От първата минута на двубоя домакините наложиха натиска, а отбраната на „лъвовете“ бе нестабилна и допусна много опасности пред Пламен Илиев. След няколко пропуска възпитаниците на Ларс Лагербак поведоха в резултата в 31-та минута, когато Мохамед Елионуси реализира на празна врата от непосредствена близост след добър пробив и успоредно подаване на Омар Елабделауи. 

След почивката родните национали изравниха играта и погледнаха по-смело в атака, но така и не успяха да затруднят защитата на домакините. Селекционерът на България Петър Хубчев направи няколко промени в състава си, пускайки в игра Радослав Василев, Божидар Краев и Кристиян Малинов, но това не успя да подсили нападението на тима. Норвежците от своя страна имаха отличен шанс да стигнат до втори гол, но централният нападател на отбора Джошуа Кинг не успя да уцели топката на празна врата. В крайна сметка срещата завърши без повече голове и България допусна първа загуба в турнира. 

По този начин България и Норвегия вече имат по девет точки в актива си, но скандинавците заемат първото място заради по-добрата си голова разлика. В другия мач от групата Словения и Кипър направиха равенство 1:1 в Любляна, след което Кипър има 4 точки и запази минимални шансове за победа в групата, докато Словения отпадна от битката за първото място. До края на надпреварата за България предстои гостуване на Кипър и домакинство на Словения, докато Норвегия гостува и на двата съперника. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.