Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Барселона и Рел Мадрид се издъниха
27 Септември 2018
Севиля победи Реал с класическото 3:0, а Барселона падна от непретенциозния тим на Леганес
Отборът на Барселона сбърка за втори последователен път в първенството на Испания, след като бе обърнат от последния във временното класиране тим на Леганес с 2:1. Каталунците завършиха наравно при домакинството си на Жирона в миналия кръг, а сега се издъниха срещу непретенциозния състав на домакините. Гостите не можеха да разчитат на наказания защитник Клеман Ленгле, който бе изгонен в мача с Жирона, а на пейката останаха Жорди Алба и Луис Суарес.

Срещата започна отлично за "блаугранас“, които поведоха чрез полузащитника Филипе Коутиньо, който получи асистенция от аржентинската звезда на отбора Лионел Меси. Докрая на полувремето преднината на възпитаниците на Ернесто Валверде се запази, но все още не можеше да им гарантира трите точки. Леганес излезе преобразен през втората час и само за минутка обърна далеч по-именития си съперник. Първо Набил Ел Жар изравни след подаване на Жонатан Силва, а секунди след това Оскар реализира за 2:1. Гостите реагираха мигновено и пуснаха в игра уругвайския стрелец Суарес, но и той не можа да промени статуквото на терена. Така Барселона направи втора поредна грешна стъпка от началото на сезона в Ла Лига, но въпреки това остава лидер във временното класиране по голова разлика.

Това се случи, след като основният им конкурент за титлата и намиращ се на второ място тим на Реал Мадрид загуби категорично при гостуването си на Севиля с 3:0. Настоящият европейски клубен шампион не можа да се възползва от грешката на каталунците и допусна тежко поражение при визитата си в Андалусия. Домакините започнаха пределно мотивирани срещата и в рамките на четири минути нанесоха два удара на противника. Първо в 17-та минута Андре Силва получи топката от Хесус Навас и откри резултата, а само четири по-късно отново той бе в прегръдките на своите съотборници, реализирайки за втори път във вратата на Тибо Куртоа. Кошмарът за играчите на Хулен Лопетеги бе пълен в края на първата част, когато Франко Васкес асистира за нападателя Уисам Бен Йедер, който направи преднината класическа. Докрая на двубоя гостите така и не стигнаха поне до почетно попадение и регистрираха първата си загуба през сезона.

В останалите мачове от вчера Виляреал победи убедително при гостуването си в Билбао Атлетик с 3:0, докато Валенсия и Селта поделиха точките след 1:1 на "Местая“. В следващите си двубои от Ла Лига Барселона приема Атлетик Билбао на "Камп Ноу“, докато Реал Мадрид посреща Атлетико Мадрид в градското дерби на "Сантяго Бернабеу“. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.