Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лудогорец допусна обрат в Разград
21 Септември 2018
,,Зелените“ поведоха с 2:0, но гостите направиха пълен обрат и се поздравиха с трите точки
Отборът на Лудогорец започна участието си в турнира Лига Европа с поражение от немския Байер Леверкузен у дома на ,,Лудогорец Арена“. ,,Зелените“ поведоха с 2:0, но гостите направиха пълен обрат и се поздравиха с трите точки. Германците започнаха по-уверено срещата и в 4-та минута отправиха първия удар към една от двете врати, дело на Кай Хаверц, но топката премина встрани от вратата. Само четири по-късно домакините откриха резултата чрез Клаудио Кешеру. Румънският нападател изпълни великолепно с левия крак пряк свободен удар и даде преднина на ,,милионерите“. След гола Лудогорец отстъпи владението на топката на съперника, но ,,аспирините“ така и не достигаха до сериозна опасност. В 22-та минута бразилецът Паулиньо получи добър пас от съотборник, но се засуети и възпитаниците на Пауло Аутуори се справиха. Момчетата на Хайко Херлих продължиха да контролират двубоя и последователни центрирания на Юлиан Брандт бяха изчистени от защитниците на Лудогорец. 

Противно на логиката шампионите на България увеличиха преднината си в 31-та минута. Триходова комбинация, включваща Кешеру, Вандерсон и Марселиньо завърши с попадение на последния на празна врата за 2:0. Домакините обаче не успяха да задържат комфортния си аванс до почивката. Осем минути след гола на Марселиньо Кай Хаверц намери пролука и с плътен удар с левия крак намали пасива на гостуващия състав. 

През втората част на терена имаше само един отбор. Леверкузен пое инициативата и изпълни три ъглови удара в рамките на три минути. Впоследствие Ренан спаси удар на Хаверц, а Фоланд и Телин се разминаха с топката от близко разстояние след остро подаване на Вендел. В 61-та минута нападателят Исак Кеси Телин заличи предимството на Лудогорец. Грешка в центъра на терена на Марселиньо позволи на Ларс Бендер да напредне и да подаде към Брандт. Той центрира, Ренан изби кълбото, но то попадна в непокрития Телин, който от близко разстояние нямаше как да сбърка. В 69-та минута гостите осъществиха пълен обрат. Доминик Кор подаде на Хаверц, който залъга противниковите опоненти и този път с десния крак отново беше безкомпромисен, за да изведе ,,аспирините“ напред в резултата. 

Докрая на мача Лудогорец получи шанс да възстанови статуквото, но удар с глава на защитника Антон Недялков уцели гредата на Лукаш Храдецки. Байер Леверкузен се поздрави с победата и взе глътка въздух след трите поражения на старта в Бундеслигата. В другата среща от група А швейцарския Цюрих победи с минималното 1:0 като гост кипърския АЕК Ларнака. Точен бе Бенджамин Кололи от дузпа в 61-та минута. 

Ето и останалите резултати от първия кръг в Лига Европа: 

Група B Селтик – Розенборг 1:0 ; Лайпциг – Залцбург 2:3 
Група C ФК Копенхаген – Зенит 1:1 ; Славия Прага – Бордо 1:0 
Група D Динамо Загреб – Фенербахче 4:1 ; Спартак Търнава – Андерлехт 1:0 
Група E Арсенал – Ворскла 4:2 ; Спортинг Лисабон – Карабах 2:0 
Група F Дюделанж – Милан 0:1 ; Олимпиакос – Бетис 0:0 
Група G Рапид Виена – Спартак Москва 2:0 ; Виляреал – Рейджърс 2:2 
Група H Лацио – Аполон Лимасол 2:1 ; Марсилия – Айнтрахт Франкфурт 1:2 
Група I Бешикташ – Сарпсборг 3:1 ; Генк –Малмьо 2:0 
Група J Акхисарспор – Краснодар 0:1 ; Севиля – Стандард Лиеж 5:1 
Група K Динамо Киев – Астана 2:2 ; Рен – Яблонец 2:1 
Група L ПАОК – Челси 0:1 Види – БАТЕ Борисов 0:2


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.