Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Новак Джокович спечели Уимбълдън
15 Юли 2018
В заключителната среща на Уимбълдън 2018 Джокович се наложи над Андерсън с 6-2, 6-2, 7-6
Новак Джокович победи Кевин Андерсън в три сета и завоюва за четвърти път в кариерата си престижната надпревара Уимбълдън. 31-годишният сърбин триумфира в тревния турнир от Големия шлем и през сезоните 2011, 2014 и 2015. В заключителната среща на Уимбълдън 2018 Джокович се наложи над Андерсън с 6-2, 6-2, 7-6. 

Ноле спечели с лекота първия сет с 6-2 за 29 минути с два пробива. Ситуацията не се промени и през втората част и сърбинът отново даде само два гейма на южноафриканеца. Андерсън в третия сет оказа по-достойна съпротива и бе напълно равностоен на бившия №1 в света, като при резултат 4-3 за него имаше и точка за пробив, която не успя да оползотвори. Нещата в този сет се решиха в тайбрек, в който Джокович имаше надмощие и го спечели категорично със 7-3. 

През 2016 г. Джокович победи в четвърти пореден турнир от Шлема на Ролан Гарос, след което имаше един финал на Ю Ес Оупън и настъпи пълно затишие, свързано със здравословни проблеми и липса на мотивация. Когато много специалисти мислеха, че Ноле не може да върне предишното си ниво, той ги опроверга, като навлезе в отлична форма и успя да стигне до финала в лондонския Куинс Клъб, където загуби от Марин Чилич. На Уимбълдън Джокович победи последователно Тенис Сандгрен, Хорасио Себайос, Кайл Едмънд, Карен Хачанов, Кей Нишикори и Рафаел Надал в пет сета, а днес стигна до успех и срещу Андерсън и се пребори за 13-а титла от Големия шлем. Той също така стана четвъртият играч в Откритата ера, който печели минимум четири титли в Лондон. Осем победи на Уимбълдън има Федерер, седем - Пийт Сампрас, пет - Бьорн Борг. 

Андерсън в хода на сезона спечели турнира в Ню Йорк и игра на финалите в Пуна, Акапулко и Мелбърн, а на Ролан Гарос стигна до 1/8 финалите. Андерсън е добър на тревните кортове, но малцина очакваха да стигне до финала. Той сътвори истинска сензация в 1/8 финалите, след като отстрани легендарния Роджър Федерер за първи път в кариерата си. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.