Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Франция се класира за финала на Мондиал 2018
11 Юли 2018
"Петлите" победиха Белгия с 1:0 и ще играят за трети път на финал на севтовно първенство
Отборът на Франция се класира за финала на Световното първенство по футбол в Русия, след като победи Белгия с 1:0 в първия полуфинал от Мондиал 2018. В Санкт Петербург двата тима направиха равностоен мач с разменено надмощие, като в крайна сметка опитът на „петлите“ надделя и те стигнаха до първия си финал от 2006-та година насам. 

Белгийците започнаха по-активно срещата и първият добър шанс се откри пред Еден Азар, който стреля опасно по диагонал, но не намери вратата на съперника. Постепенно възпитаниците на Дидие Дешан изравниха играта и започнаха да доминират, като до края на полувремето най-добрата възможност се откри пред бранителя Бенжамен Павар, но изстрелът ми бе отразен от Тибо Куртоа.

След почивката „червените дяволи“ отново започнаха по-интензивно, но бяха попарени в 51-та минута, когато Маруан Фелайни изпусна Самюел Умтити при едно центриране от корнер и защитникът на Барселона се разписа с глава. Играчите на Белгия натиснаха в търсене на изравнителен гол, но французите бяха много добре подредени в защита и рядко позволяваха вратата на Юго Лорис да бъде застрашена. Вратарят на Франция бе на мястото си в 80-та минута, когато изби топовен изстрел на Акес Вицел от далечно разстояние. В оставащите минути французите опазиха вратата си и стигнаха до минимален успех. 

По този начин Франция достигна първия си финал на Световно първенство от 2006-та година насам, когато загуби от Италия, и общо трети в историята си. „Петлите“ ще се опитат да спечелят втората си световна титла в неделя от 18:00 часа българско време на стадион „Лужники“ срещу Хърватия или Англия, които утре ще определят втория финалист на Мондиала. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.